Flag

Choklad- och mangomoussetårta

cirka 16 bitar
Mellan
Ett recept på en härlig påsktårta med ljuvlig choklad och mangofyllning
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Tårtbotten
4 stägg
3,5 dlströsocker
1 dlkokande vatten
2,75 dlvetemjöl
0,5 dlkakao
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 krmsalt
Mangopuré
500 gmango bitar
1 stcitroner Saft och fint rivet skal
3,5 dlSyltsocker
Mangomousse
3 dlvispgrädde Vispa ihop grädden med hälften av mangopurén
Chokladmousse
1 Förp.Dr. Oetker Tårtmousse choklad
2,5 dlmjölk Kall
Glasskräm
1 påseDr. Oetker Vaniljkräm
6 dlmjölk
3 dlvispgrädde hårt vispad
Övrigt
2 Förp.Dr. Oetker Sugar Fondant White
cirka 2 dropparDr. Oetker Hushållsfärg röd

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse choklad
Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm
Picture - Dr. Oetker Sugar Fondant White
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg röd
1

Tårtbotten

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt .
Tillsätt det kokande vattnet.
Sikta i samtliga torrvaror, vänd runt varsamt så att allt precis blandas ihop och bildar en jämn fin smet.
Häll i smord och bröad form 23-25 cm i diameter.
Grädda i ugnen i ca 40-45 minuter.
( kolla alltid med en teststicka då ugnar skiljer sig åt)
Kyl ner när den är klar.


Mangopuré

Koka ihop alla ingredienser i en kastrull.
Mixa slätt och låt puttra några minuter.
Hälften av purén skall vara i Mangomoussen
Och andra hälften blir som ett lager Mangogelé i tårtan.


Mangomousse

Kyl Mangopurén så att den håller  ca 20 -25°c
Vänd ner 1/3 del av grädden i purén och vispa ihop slätt.
Vänd sedan ner mangovispet ner i resterande grädde och vänd runt så att du får en jämn slät mousse.


Chokladmousse

Blanda ihop moussen enligt instruktionerna på påsen. 


Glasskräm

Blanda ihop Mjölk och vaniljkrämspulver enligt instruktionerna på påsen.
När vaniljkrämen stått i kylen, så vänd ihop vispad grädde och vaniljkräm. 

2

Montering av tårtan

Dela tårtbotten i 3 lika delar .
Lägg del 1 på ett tårtfat och lägg sedan mangopuré i botten, fortsätt med mangomousse och sedan tårtbotten nr 2.
Lägg på chokladmousse och sedan tårtbotten nr 3.
Täck nu med glasskräm, forma den lite rund upptill ( precis som på en prinsesstårta ) .
Ställ svalt och börja med att kavla ut sockermassa.
Detta är en stor tårta ( ca 14 bitar )
så räkna med 2 förpackningar Dr oetker sockermassa,
då räcker det även till detaljer att pynta din tårta med.
Bästa knepet är att kavla ut mellan två bakplåtspapper.
Använd sen kaveln och rulla upp "locket" på Lägg på försiktigt och skär av överflöd längs ner.
För extra fin effekt så färga överflödet från tårtlocket i annan färg och gör en bård runtomkring tårtan.

Dekorera sedan med rosor och ägg som du gör av sockermassan. Blir  även jättefint att dekorera med riktiga rosor .