COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Polkagristårta

Recept på läcker rulltårta i polkagrisform. En given succé på julfesten.

10 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Polkagristårta

Botten:

4 st ägg
1,5 dl socker
50 g mandelmjöl
0,5 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

1 dl hallonsylt
2 dl vispgrädde
200 g färskost
0,5 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom

Dekoration:

350 g Dr. Oetker Sugar Fondant White
Efter behov Dr. Oetker gelfärger röd

preparation

Förberedelse

1

Vispa rumstempererade ägg och socker fluffigt.

2

Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i äggsmeten. Blanda försiktigt.

3

Häll smeten jämnt fördelat i en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda botten i 225 grader i ca 8 minuter.

4

Strö socker på ett nytt bakplåtspapper. Stjälp försiktigt upp den gräddade kakan på pappret och ta försiktigt löst pappret på toppen. Låt svalna i rumstemperatur.

5

Bred på hallonsylt över botten. Vispa grädden och blanda med färskost. Tillsätt socker och pepparmintsarom. Fördela krämen ovanpå sylten, men spara lite för att även täcka käppen innan du täcker med sockermassa. (se steg 8).

6

Med bakpappret som hjälp, forma tårtan till en rulltårta, låt skarven ligga underst.

7

Skär av ungefär 20 cm av rulltårtan till käppens huvuddel. Skär sneda/triangulära bitar av resten och forma till böjen. Vid behov kan du kapa lite mer på längden och fylla ut eventuella luckor.

8

Bred på resten av fyllningen över hela käppen. Färga 100 g av den vita sockermassan röd med hjälp av gelfärg. Kavla ut den vita och röda sockermassan. Täck rulltårtan med vit sockermassa. Släta ut och skär bort eventuella rester. Skär den röda sockermassan i remsor och dekorera käppen så att den blir randig.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten