COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Rainbow Layer Cake

Recept på en färgglad kaka med regnbågens alla färger.

omkring 18 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Rainbow Layer Cake

Gånga följande ingredienser med 3:

125 g smör
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
3 st ägg
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
En nypa salt
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger grön , gul, röd, blå eller annan valfri kulört.

Glasyr: (en sats till hela kakan):

1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
750 g philadelphiaost (eller Mascarpone)
6 dl florsocker
omkring 1 dl Non Stop eller annan valfri färgglad dekoration

preparation

Förberedelse

1

Gelfärger: Grön färg blandas av gult och blått. Orange färg blandas av gult och rött. Lila färg blandas av rött och blått.

2

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två runda bakformar, gärna med löstagbar kant och ca 22 cm i diameter. Blanda alla ingredienser utom färgen i en bunke och vispa med elvisp tills smeten är slät och jämn.

3

Dela upp smeten i två delar, använd våg om du vill ha exakt lika tjocka lager i kakan. Välj två färger och rör ned dem i smeten tills du har färgen så stark som du önskar Häll den färgade smeten i varsin smord form och jämna ut den. Grädda i ca 12 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. En större bakform ger något kortare gräddningstid och en mindre bakform något längre.

4

Stjälp upp kakorna på galler och gör ren bakformarna. Upprepa från början med att smörja bakformarna och välj nya fägkombinationer denna gång. Upprepa tills du har 6 bottnar i olika formar.

5

Blanda samman glasyren, vispa först osten med vaniljsockret. Vänd därefter ned florsockret. Lägg en klick glasyr på ett tårtfat. Lägg på din första botten. Lägg på en ny klick glasyr och lägg på nästa botten. Fortsätt så tills du har alla bottnar på varandra. Täck kakan med resten av glasyren och dekorera med Non stops eller efter egen lust och fantasi.