COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Saffranskrans

Recept på juligt vetebröd som fylls med mandelmassa och pistagenötter.

1 - 2 kransar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Saffranskrans

Deg:

25 g jäst
100 g smör
2,5 dl mjölk
1 st ägg
1 dl socker
1 krm salt
1 msk Dr. Oetker Saffransarom
omkring 8 dl vetemjöl

Fyllning 1:

200 g riven mandelmassa
50 g mjukt smör

alt. Fyllning 2:

100 g pistagenötter , hackade
1 dl strösocker
50 g mjukt smör

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och saffransarom och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör tills jästen löst sig.

2

Tillsätt ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen rejält, för hand eller med bakmaskin. Låt jäsa ca 40 minuter.

3

Blanda ihop ingredienserna till en av fyllningarna.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär kaka. Bred fyllningen över degen och vik den tredubbelt. Forma en jämn krans. Klipp jack i degen som läggs omväxlande till mitten, till höger och till vänster.

5

Låt kransen jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla den med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.

6

Låt kallna på galler under bakduk.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten