För receptet Tripple Heart Attack Cheese cake
250 - 300 g | digestivekex |
100 - 150 g | smält smör |
200 g | mörk chokad grovhackad |
150 g | smör |
150 g | florsocker |
1 st | ägg |
75 g | vetemjöl |
400 g | philadelphiaost |
150 g | florsocker |
1 st | Vaniljstänger korn från vaniljstång |
2 st | ägg |
2 tsk | Dr. Oetker Citronarom |
4 dl | vispgrädde |
150 g | florsocker |
3 st | Gelatinblad |
200 g | frysta hallon frysta eller färska |
cirka 1 - 2 dl | blandade bär, t. ex blåbär, hallon och jordgubbar |
Sätt ugnen på 170° C varmluft.
Krossa digestivekexen och blanda dem med smält smör. Bred ut massan i en springform ca ½-1 cm tjockt, bred även ut massan upp på kanterna.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn och ställ den till sidan. Blanda smör och florsocker i en skål till det är fint blandat. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa tills allt är väl blandat. Rör ner mjölet lite i taget och blanda väl. Häll långsamt ner den smälta chokladen och blanda noggrant. Vispa gärna kraftigt så att smeten blir luftig. Fördela sedan smeten jämt i springformen över kexbotten.
Blanda ost, socker och vaniljkorn och vispa det jämt och tjockt. Vispa ner äggen ett i sänder. Smeten ska nu vara jämn och krämig. Öka upp hastigheten på vispen något mot slutet så att blandningen blir lätt och luftig, men se till att inte vispa för länge. Bred sedan fyllningen ovanpå brownien.
Grädda kakan i 30-40 minuter. Kakan ska nu vara fast och gyllene i kanterna men mitten är fortfarande blek. Kyl kakan, täck den med plastfolie och sätt den i kylskåpet i ca 2 timmar.
Koka upp florsocker, hallon och citron hastigt och blanda därefter väl. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten i fem minuter. Vrid ut gelatinbladen och blanda i dem väl tillsamman med hallonen. Ställ hallonblandningen att svalna. Vispa sedan grädden och blanda ner den i hallonblandningen. Hallonmassan ska vara lätt avkyld men får inte ha stelnat när grädden vänds i. Låt hallonmoussen svalna helt tills den blivit tjock och bred sedan den på kakan medans kakan är i formen. Ställ sedan hela kakan i kylen, gärna över natten. Dekorera kakan med färska hallon och blåbär strax före servering. Ät och njut!
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: