COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Tripple Heart Attack Cheese cake

Springform 22 cm

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Tripple Heart Attack Cheese cake

Tripple Heart Attack Cheese Cake:

Kexbotten:

250 - 300 g digestivekex
100 - 150 g smält smör

Browniebotten:

200 g mörk chokad grovhackad
150 g smör
150 g florsocker
1 st ägg
75 g vetemjöl

Cheesecakefyllning:

400 g philadelphiaost
150 g florsocker
1 st Vaniljstänger korn från vaniljstång
2 st ägg

Hallonmousse:

2 tsk Dr. Oetker Citronarom
4 dl vispgrädde
150 g florsocker
3 st Gelatinblad
200 g frysta hallon frysta eller färska

Pynt:

omkring 1 - 2 dl blandade bär, t. ex blåbär, hallon och jordgubbar

preparation

Förberedelse

1

Tillagning

Sätt ugnen på 170° C varmluft.

2

Kexbotten

Krossa digestivekexen och blanda dem med smält smör. Bred ut massan i en springform ca ½-1 cm tjockt, bred även ut massan upp på kanterna.

3

Brownie

Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn och ställ den till sidan. Blanda smör och florsocker i en skål till det är fint blandat. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa tills allt är väl blandat. Rör ner mjölet lite i taget och blanda väl. Häll långsamt ner den smälta chokladen och blanda noggrant. Vispa gärna kraftigt så att smeten blir luftig. Fördela sedan smeten jämt i springformen över kexbotten.

4

Cheesecakefyllningen

Blanda ost, socker och vaniljkorn och vispa det jämt och tjockt. Vispa ner äggen ett i sänder. Smeten ska nu vara jämn och krämig. Öka upp hastigheten på vispen något mot slutet så att blandningen blir lätt och luftig, men se till att inte vispa för länge. Bred sedan fyllningen ovanpå brownien.

5

Grädda kakan i 30-40 minuter. Kakan ska nu vara fast och gyllene i kanterna men mitten är fortfarande blek. Kyl kakan, täck den med plastfolie och sätt den i kylskåpet i ca 2 timmar.

6

Hallonmousse

Koka upp florsocker, hallon och citron hastigt och blanda därefter väl. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten i fem minuter. Vrid ut gelatinbladen och blanda i dem väl tillsamman med hallonen. Ställ hallonblandningen att svalna. Vispa sedan grädden och blanda ner den i hallonblandningen. Hallonmassan ska vara lätt avkyld men får inte ha stelnat när grädden vänds i. Låt hallonmoussen svalna helt tills den blivit tjock och bred sedan den på kakan medans kakan är i formen. Ställ sedan hela kakan i kylen, gärna över natten. Dekorera kakan med färska hallon och blåbär strax före servering. Ät och njut!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten