COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vaniljcupcakes med snabb frosting

Den perfekta frostingmixen gör det enkelt att spritsa de allra ljuvligaste cupcakes. Dr. Oetkers frostingmixer finns i tre goda smaker.

12 styck

Lyckas lätt 45 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljcupcakes med snabb frosting

Cupcakes grundsmet:

150 g smör mjukt
150 g socker
3 st ägg stl M/L
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
200 g vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,85 dl mjölk
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat

Frosting:

1 Förp. Dr. Oetker Icing & Frosting Choco Dream eller smakerna Juice Lemon eller Berry Fantasy
100 g färskost
50 g smör mjukt

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme.
Se till att ingredienserna är rumstempererade. Blanda smör, socker, ägg och vaniljpasta i en skål. Sikta ned vetemjöl och bakpulver.

2

Vispa med elvisp, först en kort stund på låg hastighet, sedan ökar du hastigheten till medel i 1 minut.
Rör samman mjölk och bikarbonat och häll ned i smeten. Vispa på medelhastighet tills allt är ordentligt blandat.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda cupcakesen i 15-18 minuter.

3

Frosting

Häll frostingpulvret i en skål. Tillsätt kall färskost och rumsvarmt smör och vispa med elvisp i 4 minuter. Lägg frostingen i en spritspåse med en stjärntyll ca 16 mm i diameter.
Dekorera de färdiggräddade cupcakesen med frostingen.