Flag

Vegan No Bake Pumpkin Cheesecake

16 bitar
Mellan
170 minuter
Recept på vegansk pumpa-cheesecake, som smakar ljuvligt av apelsin och nötter.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
150 gdadlar , torkade och urkärnade
90 gDr. Oetker Valnötskärnor
90 gpumpafrön
Pumpafyllning
200 gpumpa , Hokkaido
150 gCashewnötter
5 dlapelsinjuice , utan tillsatt socker
1 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
1,2 dllönnsirap
1 mskkanel
En nypasalt
0,6 dlkokosolja
Dekoration
1 stapelsiner
cirka 10 gpumpafrön hackade

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Valnötskärnor
Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
1

Botten

Mixa valnötter och pumpafrön i en blender eller matberedare. Hacka dadlarna och häll ned dem i valnötsmixen. Mixa till en slät och jämn massa.  
Klä springformen med bakplåtspapper, fördela nötblandningen jämnt över bottnen och upp mot kanterna och ställ att kallna i frysen ca 20 minuter.  

2

Fyllning

Tvätta pumpan, torka den torr, skär i stora bitar och riv sedan pumpan med rivjärn. Häll  apelsinjuice, cashewnötter och den rivna pumpan i en kastrull och låt koka upp. Reducera sedan på låg värme i ungefär 30 minuter. Rör om emellanåt.

3

Häll den apelsinblandningen i blender tillsammans med vaniljpasta, lönnsirap, kanel, salt och kokosolja. Mixa på högsta hastighet ca 1 minut. Häll fyllningen i formen över kakbotten och jämna ut. Placera kakan i frysen ca 2 timmar.
 

4

Dekoration

Skala apelsinen och ta bort det vita innerskalet helt. Segmentera apelsinklyftorna.Ta ut kakan ur frysen ca 20 minuter innan servering och dekorera med apelsinklyftor och pumpafrön.