För receptet Vegan No Bake Pumpkin Cheesecake
150 g | dadlar , torkade och urkärnade |
90 g | Dr. Oetker Valnötskärnor |
90 g | pumpafrön |
200 g | pumpa , Hokkaido |
150 g | Cashewnötter |
5 dl | apelsinjuice , utan tillsatt socker |
1 tsk | Vaniljpasta Taylor & Colledge |
1,2 dl | lönnsirap |
1 msk | kanel |
En nypa | salt |
0,6 dl | kokosolja |
1 st | apelsiner |
cirka 10 g | pumpafrön hackade |
Mixa valnötter och pumpafrön i en blender eller matberedare. Hacka dadlarna och häll ned dem i valnötsmixen. Mixa till en slät och jämn massa.
Klä springformen med bakplåtspapper, fördela nötblandningen jämnt över bottnen och upp mot kanterna och ställ att kallna i frysen ca 20 minuter.
Tvätta pumpan, torka den torr, skär i stora bitar och riv sedan pumpan med rivjärn. Häll apelsinjuice, cashewnötter och den rivna pumpan i en kastrull och låt koka upp. Reducera sedan på låg värme i ungefär 30 minuter. Rör om emellanåt.
Häll den apelsinblandningen i blender tillsammans med vaniljpasta, lönnsirap, kanel, salt och kokosolja. Mixa på högsta hastighet ca 1 minut. Häll fyllningen i formen över kakbotten och jämna ut. Placera kakan i frysen ca 2 timmar.
Skala apelsinen och ta bort det vita innerskalet helt. Segmentera apelsinklyftorna.Ta ut kakan ur frysen ca 20 minuter innan servering och dekorera med apelsinklyftor och pumpafrön.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: