Flag

Kardemummarutor

1 långpanna 30*40
Enkelt
45 minuter
Ett recept som är passande till jul. Kardemummarutor fyllda med lingon, toppad med en härlig färskost-frosting.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kardemummarutor med lingon
300 gsmör
3 stägg
4 dlsocker
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
1 tsksalt
3 tskDr. Oetker Bakpulver
6 dlvetemjöl
2 dlmjölk
1 mskDr. Oetker Kardemumma
250 glingon
200 gvit choklad
Frosting
200 gsmör
300 gfärskost
3 dlflorsocker
1 stlime
1 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
0 Efter behovDr. Oetker Christmas Party strössel

Visa produkter

Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
Picture - Dr. Oetker Christmas Party strössel

Kardemummakaka

Smält smöret, häll i mjölken och ställ åt sidan så länge.
Vispa ägg, socker, salt och vaniljsocker så att det blir riktigt vitt och fluffigt.
Vänd sedan mjölk och smör i äggvispet och sikta sist ner mjöl, kardemumma och bakpulver. 
Vänd runt så att det inte finns några klumpar kvar.
Häll smeten i en form på 30×40 och strö över den grovhackad vit chokladen och lingon.
Grädda på 200°c i ca 30 min.

Temperatur varmluftsugn: 200 °C


Frosting

Vispa ihop rumsvarmt smör med florsocker, det skall bli riktigt luftigt och poröst.
Tillsätt 2msk limejuice, limezest och vaniljpasta och vispa ihop.
Sist så vispar du ner färskosten som även den skall vara rumstempererad.
Fortsätt vispa tills det är en riktig fluffig och härlig frosting.
Låt kakan svalnat helt. Därefter brer du ut frosting över hela kakan och dekorerar med Dr. Oetker Christmas Party strössel