Flag

Mini Pavlova

4 portioner
Enkelt
25 minuter
Recept på enkel dessert som passar bra att förbereda dagen innan.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Marängkorgar
1 Förp.Dr. Oetker Perfect Meringues
0,75 dlvatten
Marängkorgar med chokladsmak
1 Förp.Dr. Oetker Perfect Meringues
0,75 dlvatten
Efter behovchokladsås
Chokladmousse
1 Förp.Dr. Oetker Tårtmousse choklad
2 dlmjölk
Dekoration
cirka 50 gMandelsplitter
1 Efter behovfärska bär ev. myntablad och små maränger

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse choklad
Picture - Mandelsplitter
1

Sätt ugnen på 100 °C varmluft.
Det är viktigt att alla redskap är rena och fria från fett, då det annars kan påverka resultatet på marängerna.

2

Marängkorgarna

Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa med elvisp, först kort tid på lägsta hastighet, och därefter på högsta hastighet i ca 3 min.

Marängen är redo att användas när den är blank och fast. Fyll över marängsmeten i en spritspåse med stjärntyll. 
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. För att få alla korgar lika stora, kan man med fördel rita upp stora cirklar på pappret, ca. ø 8 cm. 

Spritsa marängsmeten i dessa cirklar och gör en fördjupning med baksidan på en matsked i varje cirkel, så det bildas korgar.
Grädda marängkorgarna 75-90 min. i ugnen.

3

Marängkorgar med choklad

Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa med elvisp, först kort tid på lägsta hastighet, och därefter på högsta hastighet i ca 3 min.

Marängen är redo att användas när den är blank och fast. Fyll över marängsmeten i en spritspåse med stjärntyll. Klicka försiktigt ner ca 2 msk chokladsås i marängsmeten och rör om försiktigt i spritspåsen så det bildas ett marmorerat mönster.
Upprepa momentet med bakplåtspapper, cirklar och spritsning som ovan förklaring med marängkorgar utan choklad.  

Grädda marängkorgarna 75-90 min. i ugnen.

4

Chokladmousse

Vispa påsens innehåll med mjölk i ca 3 min (tills du får en blank och fast chokladmousse) Låt ev. vila en liten stund i kylen innan montering.

5

Dekoration

Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Spritsa eller klicka ut chokladmousse i varje marängkorg. Toppa med färska bär och rostad mandelspån. Kan även toppas med små mini-maränger och myntablad efter tycke och smak.

6

Tips

Marängkorgarna kan med fördel göras dagen/dagarna innan servering, men montering och dekoration ska göras precis innan servering.