Flag

Piña Colada tårta

12 bitar
Mellan
180 minuter
Receptet på den här tårtan är inspirerad av den kända drinken med samma namn, och har en kokosbotten fylld med kokos och ananas och är toppad med ananasgelé. Tårtan är dekorerad med ananasblommor som du enkelt gör av torkad ananas.
Ingredienser
Tillagning
Tips om recept
Tårtan och ananasblommorna kan med fördel förberedas dagen innan. I så fall, spara dekoreringen tills det är dags att servera.
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kokosbotten
2 stägg M/L
75 gströsocker
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
40 gvetemjöl
0,25 tskDr. Oetker Bakpulver
40 gkokosmjöl
1 mskvatten
Fyllning
1 Förp.ananas på burk i skivor eller bitar. 100 g ska användas, spara spadet till gelén
4 dlkokosmjölk (inte light)
1 burkkondenserad mjölk
2 tskDr. Oetker Romarom
7 stDr. Oetker Gelatinblad
4 stäggvitor
Gelé
2 dlananasspad från burken med ananas
1 tskDr. Oetker gelfärger gul
3 stDr. Oetker Gelatinblad
Dekoration
1 stfärsk ananas
Efter behovDr. Oetker Silver Pearls chocolate
1 Förp.Dr. Oetker Baking Glue eller Dr. Oetker Kristyr
Efter behovkokosflagor

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker gelfärger gul
Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker Baking Glue  eller Dr. Oetker Kristyr
1

Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme.

2

Kokosbotten

Vispa ägg, socker och vaniljsocker skummande och luftigt med en elvisp i 4-5 minuter. Tillsätt vatten och vispa samman ordentligt. Sikta vetemjöl och bakpulver i äggsmeten, tillsätt kokosmjöl och vatten och vänd runt. Häll smeten i en smord springform på 24 cm i diameter, använd gärna bakpapper i botten, och grädda tårtbotten i 18-20 minuter nederst i ugnen. Känn efter med kaksticka om kakan är färdiggräddad. Stickan ska vara torr när du drar upp den från kakan. Om kakan får för mycket färg i ugnen kan du lägga en bit folie över medan den gräddas färdigt. Låt tårtbotten svalna helt på ett galler.

3

Fyllning

Klä en springform eller tårtring i plastfolie. Lägg kokosbotten i formen. Mixa den avrunna ananasen till en puré. Bred purén över kokosbotten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda kokosmjölk och kondenserad mjölk i en skål. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem tillsammans med romarom antingen i micro eller i en liten kastrull på spisen. Häll 3 msk av mjölkblandningen över de smälta gelatinbladen. Häll därefter gelatinbladen över till skålen med mjölkblandningen. Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ned dem i smeten i två omgångar. Häll smeten över tårtbotten. Ställ formen i kyl tills fyllningen har satt sig, ca 2-4 timmar.

4

Gelé

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Smält gelatinbladen tillsammans med 3 msk av ananassaften, antingen i micro eller i en liten kastrull på spisen. Under tiden blandas gelfärgen i 1 msk av ananassaften. Färg och gelatinblad blandas därefter med resten av den rumsvarma ananassaften. Häll försiktigt gelén över tårtan. Ställ i kylskåp tills gelén har stelnat.

5

Dekoration

Picture - Ananasblommor.jpg

Skär av toppen på ananasen. Skär ananasen i så tunna skivor som möjligt, en mandolin kan vara till bra hjälp. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen ca 25 minuter i 125 ºC över-och undervärme. Ta sedan ut ananasen och vänd på skivorna och fortsätt grädda dem ytterligare 25 minuter i samma temperatur. I stället för ugnen kan du använda micro, då tar du en skiva i taget i någon minut tills den är mjuk. Lägg de mjuka ananasskivorna i en liten muffinsform av metall. Torka dem i ugnen i 50 ºC varmluft i 4-8 timmar. Låt de svalna helt. Sätt lite baklim i mitten av en ananasskiva och dekorera med Chocolate Silver Pearls, låt torka (Om baklimmet är hårt, värm det i varmt vatten innan användning). Dekorera botten av tårtan med kokosflarn. På toppen av tårtan placerar du ananasblommorna.

Tips om recept

  • Tårtan och ananasblommorna kan med fördel förberedas dagen innan. I så fall, spara dekoreringen tills det är dags att servera.