Flag

Snabb cheesecake utan gelatin

cirka 10 - 12 portioner
Enkelt
25 minuter
En enkel "no-bake" cheesecake med vaniljsmak. Dekorera med färska hallon och blåbär.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kexbotten
175 gdigestivekex
50 gsmör
Vaniljfyllning
1 Förp.Dr. Oetker Base for buttercream
400 gfärskost
1 mskVaniljpasta Taylor & Colledge
2 dlvispgrädde
Dekoration
Efter behovfärska hallon
Efter behovfärska blåbär

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Base for buttercream
Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge

Om receptet

Cheesecakes delas ofta in i två kategorier varav den ena gräddas i ugn medan den andra är av typen "no-bake" som skal stå kallt och stelna. Som regel bakas den sistnämnda med gelatin. Om man av olika anledningar inte önskar använda gelatin är det här receptet perfekt. Vi har ersatt gelatin med vår "Base for Buttercream" så att du snabbt och enkelt kan baka en läcker vegetarisk cheesecake.

1

Kexbotten

Smöra en springform (ø 20 cm) och lägg bakpapper i botten.

Smula kexen i en matberedare eller smula för hand i en påse. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. 

Lägg smulblandningen i springformen och fördelen till en jämn botten. Tryck till med exempelvis en vinkelpallett eller botten av ett glas.

Sätt springformen i kylen och lått botten sätta sig.

2

Vaniljfyllning

Häll innehållet  i påsen med Base for Buttercream i en skål eller bunke. Tillsätt kyld färskost og vaniljpasta, och vispa med en elvisp i 4 minuter.

Häll grädden i en annan bunke och vispa luftigt. Vänd ned grädden i ostsmeten. Häll allting över  kexbotten och jämna till. Låt cheesecaken sätta sig i kylskåpet i minst 1 timma.

3

Dekoration

Dekorera kakan generöst med färska blåbär och hallon.  Toppa eventuellt med några färska myntablad.