COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Vegegel

Vegegel

 

 

Dr. Oetker Vegegel är ett vegetariskt bindemedel med gelatinliknande egenskaper. Den konsistensgivande effekten kommer från karragenan som är en rödalg och fruktkärnmjöl från johannisbrödträdet.

 

 

1 påse vegegel motsvarar 2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver. Varje förpackning innehåller 4 påsar.

 OBS: Vegegel är ett alternativ till animaliskt gelatin, inte ett substitut. Recept kan behöva förändras för ett lyckat slutresultat.

 Så här använder du Vegegel:

- Vispa ned påsens innehåll i kall vätska, minst 2 dl.

- Koka upp vätskan under vispning och blanda med övriga ingredienser i receptet.

-  Om ingen vätska ingår i receptet vispas vegegel ned i vatten, 1 dl per påse. Låt detta koka upp och tillsätt den heta massan direkt i rätten.