
Apelsinkaka
1 styck
Mellan
80 minuter
1 st
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
200 g
smör
200 g
socker
En nypa
apelsinskal
4 st
ägg
4 dl
vetemjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
Apelsinsirap
1 dl
socker
1 dl
apelsinjuice
Tillagning:
Tillagning:
80 minuter
1
Gör så här
Sätt ugnen på 180°C. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, 1,5 l. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt apelsinskal. Rör ned äggen ett i taget. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är klar, gräddningstiden kan variera med olika ugnar.
2
Koka upp apelsinjuice och socker och låt koka tills sockret smält. Låt sirapen bli ljummen. Gör små hål i kakan med en gaffel så snart den svalnat lite och häll sirapen över kakan.
3
Tips: Tillsätt fruktköttet från 1-2 passionsfrukter i den ljumma sirapen innan den hälls över kakan.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Stollen![]()

100 MinMellan
Stollen
100 MinMellan
Stollen
Brownie med vaniljkolaglasyr![]()

20 MinMellan
Brownie med vaniljkolaglasyr
20 MinMellan
Brownie med vaniljkolaglasyr
Vegansk chokladmoussekaka![]()

240 MinMellan
Vegansk chokladmoussekaka
240 MinMellan
Vegansk chokladmoussekaka
Mjuk pepparkaka - Christmas party style![]()

90 MinMellan
Mjuk pepparkaka - Christmas party style
90 MinMellan
Mjuk pepparkaka - Christmas party style
American Brownie![]()

60 MinMellan
American Brownie
60 MinMellan
American Brownie
Apelsinkaka med mandel![]()

60 MinMellan
Apelsinkaka med mandel
60 MinMellan
Apelsinkaka med mandel
Julkaka![]()

90 MinMellan
Julkaka
90 MinMellan
Julkaka