
Lakritsmaränger
20 - 25 styck
Mellan
100 minuter
Tips: Om inte alla gillar lakrits kan man även använda samma recept till vaniljmaränger. Byt i så fall ut lakritpulver mot 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom. Gör i övrigt på samma sätt som ovan.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
2 st
äggvitor
1,25 dl
socker
1 tsk
citronsaft
cirka 1 tsk
lakritspulver
Tillagning:
Tillagning:
100 minuter
1
Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna till fast skum. Det ska gå att vända bunken utan att äggvitorna ramlar ut. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning och vispa till en seg smet. Tillsätt citronsaft och lakritspulver och blanda allt.
2
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll marängen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut små maränger på plåten.
3
Grädda marängerna i 75 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt marängen stå på eftervärme tills ugnen är kall. Kyl marängerna på galler och förvara dem i lufttät burk.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Pepparkakor![]()

60 MinMellan
Pepparkakor
60 MinMellan
Pepparkakor
Saffransskorpor![]()

80 MinMellan
Saffransskorpor
80 MinMellan
Saffransskorpor
Finska Pinnar![]()

60 MinMellan
Finska Pinnar
60 MinMellan
Finska Pinnar
Lyxiga Makroner![]()

60 MinMellan
Lyxiga Makroner
60 MinMellan
Lyxiga Makroner
Kyckling cakepops![]()

120 MinMellan
Kyckling cakepops
120 MinMellan
Kyckling cakepops
Lumumba, dubbla romkakor![]()

60 MinMellan
Lumumba, dubbla romkakor
60 MinMellan
Lumumba, dubbla romkakor
Chocolate Chip Cookies![]()

40 MinMellan
Chocolate Chip Cookies
40 MinMellan
Chocolate Chip Cookies