
Mandelkaka med moussefyllning
1 springform
Mellan
80 minuter
Recept på en mjuk och god kaka med sin överraskande fyllning utav vaniljmousse och knäckiga mandeltäcke som topping.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Botten
100 g
smör
1,25 dl
strösocker
1 msk
1 st
ägg
3 dl
vetemjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
0,5 dl
mjölk
Mandeltäcke
50 g
smör
1 dl
socker
1 msk
2 msk
mjölk
Tillagning:
Tillagning:
80 minuter
1
Gör så här
Smält smöret till mandelsmeten. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjölk och mandel. Rör samman och låt svalna.
2
Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt till kakbotten. Tillsätt ägget och vispa ca två minuter. Rör ihop mjöl med bakpulver och tillsätt det tillsammans med bittermandelarom och mjölk.
3
Häll smeten i smord springform, ca 24 cm i diameter. Fördela den avsvalnade mandelsmeten på botten och grädda kakan i 40-45 minuter i 160 grader.
4
Låt kakan svalna.
5
Vispa samman moussen med mjölk, ca 2 minuter med elvisp. Vispa grädden och vänd ned den i moussen. Dela kakan i två delar och lägg mousse mellan.
6
Låt kakan stå i kylskåp tills moussen är helt fast.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Brownie med vaniljkolaglasyr![]()

20 MinMellan
Brownie med vaniljkolaglasyr
20 MinMellan
Brownie med vaniljkolaglasyr
Kokoskaka![]()

80 MinMellan
Kokoskaka
80 MinMellan
Kokoskaka
Apelsinkaka![]()

80 MinMellan
Apelsinkaka
80 MinMellan
Apelsinkaka
Panettone![]()

120 MinMellan
Panettone
120 MinMellan
Panettone
Lyxbrownie![]()

60 MinMellan
Lyxbrownie
60 MinMellan
Lyxbrownie
Marockansk Apelsinmandelkaka![]()

80 MinMellan
Marockansk Apelsinmandelkaka
80 MinMellan
Marockansk Apelsinmandelkaka
Äppelkaka allt-i-ett![]()

90 MinMellan
Äppelkaka allt-i-ett
90 MinMellan
Äppelkaka allt-i-ett