
Mjuk Vaniljkaka
cirka 20 bitar
Enkelt
50 minuter
Recept på mjuk och saftig kaka med ljuvlig smak av vanilj och sylt. Enkel att göra, och då den bakas i en större form, kan du själv välja storleken på kakorna när du skär ut dem.. Foto: Simona Muntean
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Vaniljkaka
5 st
ägg
2,5 dl
strösocker
3 dl
mjölk
2,5 dl
rapsolja
4,5 dl
vetemjöl
2 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
1,5 tsk
Fyllning & Garnering
3 dl
hallonsylt eller annan valfri sylt
0,5 dl
florsocker att sikta över
Visa produkter
Tillagning:
Totalt :
50 minuter
Tillagning:
50 minuter
1
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 X 30 cm, med höga kanter i bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2
Vispa ägg och strösocker luftigt, ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, olja, vetemjöl, bakpulver och vaniljpasta. Vispa i 2 minuter.
3
Häll 2/3 delar av smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut formen och bred på sylten. Häll över resterande smet.
4
Grädda i mitten av ugnen ca 25–30 minuter till. Låt kakan kallna helt i formen. Skär i bitar och sikta över florsocker.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Nötsäckar![]()

60 MinEnkelt
Nötsäckar
60 MinEnkelt
Nötsäckar
Kanelbullekladdkaka![]()

45 MinEnkelt
Kanelbullekladdkaka
45 MinEnkelt
Kanelbullekladdkaka
Chokladrutor med mintglasyr![]()

80 MinEnkelt
Chokladrutor med mintglasyr
80 MinEnkelt
Chokladrutor med mintglasyr
Kladdkaka med chokladmoussetäcke![]()

40 MinEnkelt
Kladdkaka med chokladmoussetäcke
40 MinEnkelt
Kladdkaka med chokladmoussetäcke
Mascarponebrownies![]()

60 MinEnkelt
Mascarponebrownies
60 MinEnkelt
Mascarponebrownies
Mjuk pepparkaka med tosca![]()

50 MinEnkelt
Mjuk pepparkaka med tosca
50 MinEnkelt
Mjuk pepparkaka med tosca
Citron- och jordgubbskaka![]()

90 MinEnkelt
Citron- och jordgubbskaka
90 MinEnkelt
Citron- och jordgubbskaka