
Monstertårta
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och blanda ner ett ägg i taget. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord, bröad form (ca 20 cm) Grädda kakan i 200 grader i ca 60 minuter.
Vispa alla toppingingredienserna till en luftig smet. Färga frostingen med några stänk gelfärg, vi blandade lite gult och rött. Spritsa frostingen över hela tårtan men lämna ett område fritt på kanten, detta blir monstrets mun.
Forma ögon av vit sockermassa. Dekorera med röd dekorationsglasyr och fäst en non-stop som pupill i mitten. Fäst ögonen på pinnar. Forma tänder av vit sockermassa. Dekorera några tänder med röd dekorationsglasyr för en blodig effekt. Fäst tänderna i frostingen runt den tänkta munnen.
Liknande recept
Liknande recept

Julig prinsesstårta med pepparkaksbotten

Jordgubbsgräddtårta

Chokladbomb

Ambrosiatårta med vaniljmousse

Mojito cake

Morotstårta med kristyrmorötter
