Flag

Vårig tårta med påskliljor

cirka 12 portioner
Mellan
90 minuter
Påskens sötaste tårta gör du lätt med Dr. Oetkers bak- och dekorationsprodukter.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
5 dlvetemjöl
5 dlströsocker
2 dlkakao
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 tskDr. Oetker Bikarbonat
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2,5 dlmjölk
1 dlrapsolja neutral smak
2 stägg
2 dlkokande vatten
cirka 1 - 5 dropparDr. Oetker Pepparmintsarom smaka av
400 ginlagda päron konserverade päronhalvor
Frosting och dekoration
6 stäggvitor
3 dlströsocker
300 gsmör rumstempererat
3 tskDr. Oetker Vaniljsocker
cirka 1 - 5 dropparDr. Oetker Hushållsfärg grön efter smak
1 Förp.Dr. Oetker Sugar Fondant White
1 Förp.Dr. Oetker Sugar Fondant Yellow
1 Förp.Dr. Oetker Sugar Fondant Green

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Pepparmintsarom  smaka av
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg grön efter smak
Picture - Dr. Oetker Sugar Fondant White
1

Börja med att göra 6 st påskliljor och blad av sockermassa så att de hinner torka nnnan applicering. Skär eller stansa ut kronblad i vit sockermassa och sätt ihop med lite vatten. Skapa sedan en liten tub av gul sockermassa och tryck dit denna i mitten av kronbladen med "lim" av lite vatten. Stansa eller skär ut bladen i grön sockermassa.

2

Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en stor skål.

3

Tillsätt mjölk, olja och ägg och vispa tills allt precis gått ihop.

4

Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten.

5

Droppa i pepparmintsarom och smaka av tills du får en frisk smak som inte är för stark. Det ska bara vara en frisk ton.

6

Fyll tre smorda och mjölade springformar, 15 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter i 180 grader. Prova med en sticka och känn att den inte är kladdig i mitten. Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar på galler.

7

Mixa de avrunna päronhalvorna till ett mos och montera chokladbottnarna på ett tårtfat med päronmos mellan.

8

Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål som placeras över en kastrull med sjudande vatten.

9

Vispa hela tiden, och låt blandingen bli så varm att sockerkristallerna smälter.

10

Ta bort skålen från värmen, häll över marängsmeten till en ny skål. Vispa med elvisp tills den är fluffig, tjock och svalnat. Det kan ta 10-15 min.

11

Tillsätt smöret lite i taget, och vispa ytterligare 5 min när allt är i.

12

Tillsätt vaniljsocker och grön hushållsfärg och vispa jämn.

13

Bred ett lager frosting över hela tårtan så att den täcks.

14

Spritsa ut frosting som stjälkar längs tårtans sidor och som prickar på tårtans topp.

15

Avsluta med att applicera påskliljor och blad på tårtan och servera!