COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Biscotti

I detta recept hittar du två smaksättningsalternativ på dessa underbara knapriga skorpor, som urpsungligen kommer från Italien.

omkring 60 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Biscotti

:

100 g smör
2 dl socker
2 st ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Smaksättning 1:

100 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade (som rostas i torr stekpanna några min)
25 g mörk choklad
25 g apelsinskal

Smaksättning 2:

100 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad (som rostas i torr stekpanna några min)
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljaroma
1 tsk Dr. Oetker Citronarom

preparation

Förberedelse

1

Biscotti

Värm ugnen till 175 grader.

2

Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Dela smeten i två lika delar och blanda i de olika smaksättningarna. Forma varje smaksatt deg till två längder, ca 20 cm. Pensla längderna med lätt uppvispad äggvita och grädda i ugn 25-30 minuter tills de får en gyllene färg.

3

Låt längderna svalna 5 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader. Skär varje längd till 15 små skorpor och lägg tillbaka på plåten med lite mellanrum.

4

Låt skorporna torka i ca 45 minuter. Låt dom kallna helt innan de förvaras i tät kakburk.