COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Brysselkex

Recept på en klassisk mördegskaka som smälter I munnen. Inget kafferep är komplett utan brysselkex.

omkring 50 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Brysselkex

Ingredienser:

4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
200 g mjukt smör

Garnering:

1 dl strösocker
1 - 2 krm Dr. Oetker Hushållsfärg röd

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser. Hacka ned smöret och rör till en sammanhängande deg.Forma degen till två rullar, ca 4 cm i diameter.Lägg rullarna i kylen ca 30 minuter.

2

Blanda strösockret med valfri hushållsfärg. Ta ur rullarna ur kylen och rulla dem i färgat strösocker. Använd händerna för att få sockret jämnt fördelat.

3

Skär skivor och lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 10 minuter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten