Choklad- och passionsfruktstårta

Recept på en smakrik och färgglad påsktårta.

cirka 16 bitar

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Choklad- och passionsfruktstårta

Tårtbotten:

5 st ägg
5 dl socker
2 dl matolja Neutral olja
1 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk salt
1,5 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
3 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Passionsfruktsmousse:

350 g Passionsfrukt
2 dl socker
6 st Gelatinblad
200 g färskost Naturel
cirka 1,5 - 2 dl florsocker
5 dl vispgrädde

Färskosttopping:

400 g smör Rumsvarmt
300 g färskost
0,75 dl citronsaft
Efter behov Dr. Oetker gelfärger gul
Efter behov Dr. Oetker gelfärger grön
Efter behov Dr. Oetker gelfärg rosa
2 Förp. Dr. Oetker Base for buttercream

preparation

Förberedelse

Tårtbotten

Sätt ugnen på 175°c varmluft.
Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt och poröst.
Blanda ihop samtliga torrvaror i en separat bunke.
Vänd ner oljan och yoghurten i äggvispet och vänd sist i torrvarorna. Vänd runt så att smeten blir slät utan klumpar.
Klä 3 st tårtformar (ca 23 cm) med bakplåtspapper.
Dela smeten på 3 lika och häll i formarna. Grädda 1 åt gången. Tar ca 25 min/botten. Testa med teststicka så att de är klara då gräddningstiden kan variera.
När bottnarna är färdiggräddade kyl ner dom.

recipe.preparation.hot.air 175 °C

Passionsfruksmousse

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka sedan ihop socker och passionsfrukt.
Använder du dig av färsk passionsfrukt så tänk på att det är vikten på fruktköttet som du använder och som skall väga 350 g.
Stäng av plattan och rör ner gelatinbladen.
Låt sedan svalna till ca 25°c .
Vispa ihop grädde, färskost, vaniljsocker och florsocker tills konsistensen är lättvispad.
När passionsfruktblandningen svalnat så hälls den ner i gräddblandningen samtidigt som du vispar för jämn fördelning.
Viktigt att du inte vispar för mycket. Passionsfrukten och grädden skall precis gå ihop.
Lägg din första chokladbotten i en klädd springform med hög kant.
Fyll med hälften av passionsfruktsmoussen och lägg på nästa botten.
Lägg på resterande mousse.
Sist lägger du på den tredje botten, och ställer sedan tårtan i kylen eller frysen så att den stelnar.
Förbered färskosttoppingen under tiden.

Färskosttopping

Vispa upp smöret riktigt poröst och tillsätt sedan Dr. Oetker Buttercream och färskosten .
Vispa samman till en smidig konsistens och tillsätt sedan lite citronjuice åt gången samtidigt som du vispar.
Alla ingredienser behöver hålla samma temperatur.
Vispa riktigt fluffigt och poröst .

Montering

Ta ut tårtan ur kyl/frys och börja med att spackla tårtan runtomkring med färskosttoppingen.
När tårtan är täckt med ett tunt lager topping, delas resterande upp i 3 små bunkar som du sedan färgar in med hjälp av gelfärgerna efter tycke och smak.
Fyll 3 spritspåsar med olika tyllar för en härlig effekt.
Dags för spritsning! Här är det bara fantasin som sätter begränsningen.
Tips: börja med större rosor och fyll i med mindre rosor allt eftersom.
Dekorera med godis och valfritt strössel.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: