Chokladsurprise

En saftig romantisk chokladtårta som har en rolig hemlighet- när den skärs upp ramlar mer choklad ut! Receptet räcker till en hög tårta med fyra 15 cm bottnar. Gör gärna tårtbottnarna dagen innan, och montera samma dag som den ska ätas!

cirka 12 bitar

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladsurprise

Tårtbottnar:

4,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 dl kakao
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk salt
3 st ägg medium
1 dl rapsolja
2 dl mjölk
2,5 dl jordnötssmör krämig
2 dl kokande vatten

Fyllning och dekoration:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2,5 dl mjölk kall
1,5 dl vispgrädde
Efter behov choklad valfritt chokladgodis till överraskning i tårtan
Efter behov valfritt strössel från Dr. Oetker
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175°C, och smörj de fyra 15 cm springformarnas innerkanter. Klipp i bakplåtspapper ut cirklar som täcker formarnas bottnar.

2

Rör ihop de torra ingredienserna till tårtbottnarna i en stor bakskål.

3

Vispa ihop alla de blöta ingredienserna till tårtbottnarna, förutom det kokande vattnet och rör smeten jämn.

4

Rör ner det blöta i det torra tills det är helt blandat, tillsätt då det kokande vattnet och rör smeten jämn.

5

Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 30-35 min. Testa med en provsticka som ska komma upp torr!

6

Låt bottnarna svalna i sina formar i ca 10 min innan de tas ut och får svalna helt på galler. Bottnar kan med fördel plastas in och stå i rumstemperatur till dagen efter.

7

Skär bort bottnarnas toppar, så de blir jämna innan montering.

8

Vispa chokladmoussen med den kalla mjölken till den blir tjock och fluffig.

9

Vispa grädden separat tills den blir fluffig och fast, blanda den då med chokladmoussen.

10

Montera ihop tårtan genom att placera första botten med den tilljämnade toppen nedåt på ett tårtfat, bred sedan ut ett rejält lager med chokladmousse. Gör ett stort hål i de två bottnarna som ska vara mellanlager och montera dit dessa på understa tårtbotten med chokladmousse mellan. Fyll nu hålet med valfritt chokladgodis. Lägg chokladmousse på sista tårtbotten och sätt detta med chokladmousse nedåt, över bottnarna med chokladen. Avsluta med att täcka hela tårtan med chokladmousse.

11

Dekorera med gyllene pärlor i olika storlekar så det nästan täcker tårtan helt. Kavla, skär och forma Sugar Fondant till en rosett med band som vackert toppar tårtan.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: