COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kladdkakstårta

Receptet för chokladälskaren! Dubbel kladdkaka med smörkräm i mitten och toppad med icing och strössel. Allt med smak av choklad!

8 portioner

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kladdkakstårta

Kladdkaka:

100 g smör smält
2 dl strösocker
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao

Smörkräm:

0,5 Förp. Dr. Oetker Icing & Frosting Choco Dream
60 g smör rumsvarmt

Icing:

0,5 Förp. Dr. Oetker Icing & Frosting Choco Dream
0,25 dl vatten kallt
25 g smör kallt

Garnering:

cirka 1 Förp. Dr. Oetker Chocolate Disco strössel

preparation

Förberedelse

1

Kladdkaka

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg, socker och kakao i en bunke. Tillsätt mjölet under omrörning och rör till sist ner det smälta smöret. Klä två runda springformar (ca 20 cm i diameter) i bakplåtspapper. Häll över halva smeten i den ena och resten i den andra. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter. Tag ut och låt svalna.

2

Smörkräm

Vispa smöret tillsammans med pulvret med en elvisp i ca 4 minuter. Häll smeten i en spritspåse och bred ut ett lager på en av kladdkakorna.
Placera sedan den andra kladdkakan ovan smörkrämen.

3

Icing och dekoration

Rör ihop pulvret tillsammans med vatten tills det har blivit en len och fin glasyr. Bred på glasyren på toppen av kladdkakan och garnera med chokladströssel.
Klart för servering.