COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Ljuvlig vaniljpannacotta

Recept på en dessert som går hem hos de flesta. Len Vaniljpannacotta som du kan toppa med valfria tillbehör.

2 portioner

Lyckas lätt 240 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Ljuvlig vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta:

2 st Gelatinblad
1 st Vaniljstänger
3 dl vispgrädde
50 g strösocker
10 st färska hallon
Efter behov Citronmellis

preparation

Förberedelse

1

Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
 
Dela vaniljstången längs långsidan och skrapa ut vaniljfröna. Värm grädde och vanilj I en kastrull. Det ska inte koka.

2

Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i den varma grädden tills de löst sig. Häll den varma gräddblandningen i två portionsglas (2 dl) och ställ i kylen ca 4 timmar. 
 
Dekorera pannacottan med färska hallon och några blad citronmellis strax innan servering.  

3

Tips

Vill du göra pannacottan vegetarisk, byt ut gelatinbladen mot Dr. Oetker Vegegel.