Flag

Charlotte Russe

cirka 8 portioner
Enkelt
30 minuter
Recept på ljuvlig dessert bestående av len tårtmousse och Savoiardikex.   Foto: Simona Muntean
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Vanilj- och hallonmousse
100 gfrysta hallon
1,5 dlströsocker
2 mskcitronsaft
1 mskGelatinpulver
5 dlvispgrädde
6 mskflorsocker
1 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
Sirap
2 dlvarmt vatten
1 mskcitronsaft färsk
1 mskströsocker
Montering och garnering
1,5 Förp.Savoiardikex även kallade Lady Fingers
1 dlvispgrädde
2 dlfärska hallon och myntablad

Visa produkter

Picture - Gelatinpulver
Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
1

I en medelstor kastrull kombineras hallon och strösocker. Koka upp tills du får en syltkonsistens. Ta bort från värme och sila bort kärnorna, tryck bären med en sked för att extrahera så mycket hallonsirap som möjligt. I hallonsåsen, rör ner 2 msk citronsaft. Låt den svalna till rumstemperatur.

2

Blanda alla ingredienser till sirapen. Denna kommer du att pensla insidan av kexen med. Alltså den sidan som ligger mot moussen. Täck väggarna på din form med plastfolie. Placera kexen runt om i formen. Täck även botten med kex. Trimma ev kexen så dem passar in. Pensla kexen med sirap. Sprid 1 ½ msk hallon över kakan. Ställ åt sidan.

3

Lägg gelatinen i 3 msk kallt vatten och låt den svälla i ca 5 minuter. Vispa grädde med 6 msk florsocker och vaniljpasta på hög hastighet till hårda toppar. Värm gelatinen i mikro ca 10 sek åt gången, tills den har smält. Vänd den snabbt i grädden. Fördela grädden lika i två skålar. När hallonsirapen har nått rumstemperatur, vänd ned den i den ena skålen med grädde. Blanda till en jämn mousse. Nu har du en vaniljmousse och en hallonmousse.

4

Häll vaniljmoussen över botten inuti formen. Toppa med en andra kexbotten som du penslar med sirap, strö över hallon samt häll över hallonmousse. Täck med plastfolie och kyl i 3 timmar eller över natten.

5

Vispa grädden till garnering. Ta bort tårtan ur formen och plastfolie. Ställ på ett serveringsfat. Toppa med grädde, hallon och myntablad.