Flag

Lussekatter med kristyr

cirka 40 styck
Mellan
80 minuter
Recept på saftiga och goda lussekatter som pimpats med kristyr och dekorativt strössel.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Lussekatter
200 gsmör
5 dlmjölk
1 gsaffran
50 gjäst
1 stägg
2 dlströsocker
1 krmsalt
cirka 16 - 17 dlvetemjöl
1 dlrussin
1 stägg uppvispat
Dekoration
1 stKristyr vit
Efter behovDr Oetker valfritt strössel

Visa produkter

1

Smält smöret och tillsätt mjölk och saffran, värm till 37°.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. 
Rör tills jästen löst sig.

2

Knäck ner ägget och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Jäs övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Dela varje deg i ca 20 jämnstora bitar. Rulla ut varje del till en smal rulle och forma lussekatter.

3

Lägg lussekatterna på plåtar täckt med bakplåtspapper och garnera med russin, tryck till djupt ner i bullarna. 
Jäs under bakduk i ca 30 minuter.

4

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 225 grader, ca 8 minuter tills de är gyllenbruna. 
Ställ att svalna under bakduk. 
Låt fantasin flöda och garnera med dekorationskristyr och valfritt strössel.