COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lussekatter med kristyr

Recept på saftiga och goda lussekatter som pimpats med kristyr och dekorativt strössel.

omkring 40 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lussekatter med kristyr

Lussekatter:

200 g smör
5 dl mjölk
2 msk Dr. Oetker Saffransarom
50 g jäst
1 st ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
omkring 16 - 17 dl vetemjöl
1 dl russin
1 st ägg uppvispat

Dekoration:

1 st Kristyr vit
Efter behov Dr Oetker valfritt strössel

preparation

Förberedelse

1

Smält smöret och tillsätt mjölk och saffransarom, värm till 37°.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. 
Rör tills jästen löst sig.

2

Knäck ner ägget och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Jäs övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Dela varje deg i ca 20 jämnstora bitar. Rulla ut varje del till en smal rulle och forma lussekatter.

3

Lägg lussekatterna på plåtar täckt med bakplåtspapper och garnera med russin, tryck till djupt ner i bullarna. 
Jäs under bakduk i ca 30 minuter.

4

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 225 grader, ca 8 minuter tills de är gyllenbruna. 
Ställ att svalna under bakduk. 
Låt fantasin flöda och garnera med dekorationskristyr och valfritt strössel.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten