COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Makroncupcakes med hallon

I detta recept har vi kombinerat två av våra favoriter, cupcake och makroner. Som grädde på moset toppar vi detta med en krämig jordgubbsmousse. Är det någon som kan motstå detta?

omkring 12 - 14 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Makroncupcakes med hallon

Kaksmet:

100 g mjukt smör
1,5 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 st ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 dl mjölk
4 st makroner
1,5 dl frysta hallon

Garnering:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,25 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde (kan uteslutas)
omkring 2 - 3 msk Love 4-mix

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills blandningen är jämn. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken. Smula ner makronerna i smeten. Tillsätt sist hallonen. Fördela smeten i muffinsformar.

2

Grädda i 20-25 minuter i 180 grader. Låt svalna.

3

Vispa tårtmoussen med mjölken, cirka 2 minuter med elvisp så den blir tjock och fluffig.

4

Vispa grädden.

5

Lägg grädden i en spritspåse med stor stjärntyll. Fördela grädden jämnt genom att lägga påsen på bordet och trycka den platt så hela innersidan är täckt av grädde. Öppna därefter påsen och ha i jordgubbsmousse i mitten. Spritsa ut den tvåfärgade frostingen på de avsvalnade muffinsen. Dekorera med pärla eller hjärta.

Det går även bra att endast dekorera med tårtmousse om man vill spara tid!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten