COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mandelkubb

Recept på en klassisk småkaka som fortfarande är lika populär på fika-bordet!

omkring 24 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mandelkubb

Ingredienser:

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 st ägg
2 dl filmjölk
2 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
5 - 8 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom
6,5 dl vetemjöl

Dekoration:

1 påse Mandelspån

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda smör och socker poröst.

3

Tillsätt alla resterande ingredienser och blanda om.

4

Dela degen i fyra delar på lätt mjölat bord, forma till rullar, dela varje i sex bitar.

5

Lägg på smörad plåt och strö över mandelspån. Grädda i 10 minuter på 200 grader.
Vill du hellre toppa dina mandelkubb mot pärlsocker, byt då bara ut mandelspånen.