Flag

Mintbrownie med chokladmousse

1 långpanna 20*30 cm
Enkelt
60 minuter
Recept på en julkaka av kladdig brownie med smak av mint, toppad med en fluffig chokladmousse, hackad polkagris och vita chokladflingor.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Brownie
150 gsmör
200 gchoklad ljus eller mörk
3 stägg
3,5 dlströsocker
cirka 3 - 4 tskDr. Oetker Pepparmintsarom
1 dlkakao
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 krmsalt
3 dlvetemjöl
Chokladmousse
1 Förp.Dr. Oetker Tårtmousse choklad
2 dlmjölk
Dekoration
Efter behovDr. Oetker White Chocolate Snowflakes
Efter behovpolkagrisar

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Pepparmintsarom
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse choklad
Picture - Dr. Oetker White Chocolate Snowflakes
1

Brownie

Sätt ugnen på 175°C (Över- och undervärme). 
Klä en ugnsform på 30x20 med bakplåtspapper. 
Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort från värmen. Hacka chokladen och häll ner i det varma smöret. Rör om tills chokladen är smält och ställ åt sidan för att svalna. 
Vispa ägg, strösocker och pepparmintsarom lätt med en ballongvisp. Rör sedan ner kakao, vaniljsocker och salt. 
Tillsätt sedan mjölet och chokladblandningen i äggvispet och rör om till en jämn smet. 

Häll browniesmeten i den klädda ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i ca 30–35 minuter. Den ska ha fått en fin yta men fortfarande vara kladdig i mitten. Låt svalna ett par timmar i kylskåp för bäst resultat. 

Temperatur över- och undervärme: 175 °C


Chokladmousse

Vispa ihop tårtmoussemixen tillsammans med mjölken i ca 1–2 minuter med elvisp. 
Bred ut moussen över den avsvalnade brownien.


Dekoration

Hacka polkagrisarna grovt och strö ut ovanpå moussen. Dekorera med Dr. Oetker White Chocolate Snowflakes.