COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mjuk Vaniljkaka

Recept på mjuk och saftig kaka med ljuvlig smak av vanilj och sylt.  Enkel att göra, och då den bakas i en större form, kan du själv välja storleken på kakorna när du skär ut dem..   Foto: Simona Muntean

omkring 20 bitar

Lyckas lätt 50 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mjuk Vaniljkaka

Vaniljkaka:

5 st ägg
2,5 dl strösocker
3 dl mjölk
2,5 dl rapsolja
4,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1,5 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge

Fyllning & Garnering:

3 dl hallonsylt eller annan valfri sylt
0,5 dl florsocker att sikta över

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 X 30 cm, med höga kanter i bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

2

Vispa ägg och strösocker luftigt, ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, olja, vetemjöl, bakpulver och vaniljpasta. Vispa i 2 minuter.

3

Häll 2/3 delar av smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut formen och bred på sylten. Häll över resterande smet.

4

Grädda i mitten av ugnen ca 25–30 minuter till. Låt kakan kallna helt i formen. Skär i bitar och sikta över florsocker.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten