COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Påskchoklad

Recept på enkelt och gott påskgodis som kan varieras i det oändliga. Bara din fantasi som sätter gränser!

omkring 10 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Påskchoklad

Chokladfigurer:

200 g vit choklad
1 Förp. Dr. Oetker Sugar eyes
4 Förp. Dr. Oetker gelfärger röd
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger gul
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant Yellow
Efter behov Dr. Oetker Rainbow mix
omkring 1 - 2 msk Dr. Oetker Dekorationshjärtan

preparation

Förberedelse

1

Smält den vita chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn
Bred ut den smälta chokladen tunt på ett bakplåtspapper.
Dekorera chokladen till morötter, kycklingar och kaniner enligt nedan.

2

Morötter

Blanda fyra droppar gul gelfärg och en droppe röd gelfärg. Måla morötter
med en pensel i den smälta chokladen.
Lägg grönt stjärnströssel som blast.

3

Kycklingar

Kavla gul sockermassa och stansa ut cirklar (använd gärna locket till
Rainbow mix strössel som mall).
Placera de gula cirklarna på chokladen som kropp
till kycklingen.
Använd smält vit choklad och klistra fast dekoren i form av sockerögon,
gult stjärnströssel som fötter/näbb och rött strössel som kam.

4

Kaniner

Dekorera chokladen med sockerögon samt strössel som nos och morrhår.

5

Ställ plåten kallt för att stelna.
Bryt i bitar runt figurerna.