Flag

Pavlova tiramisu

6 portioner
Mellan
120 minuter
Recept på en läcker nyårsdessert som har smak av både kaffe och apelsin.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Pavlova
2 Förp.Dr. Oetker Perfect Meringues
1,5 dlvatten
4 stäggulor
6 msksocker
En nypaapelsinskal
4 mskapelsinjuice
500 gMascarponeost
2 tskDr. Oetker Hushållsfärg svart
cirka 6 - 10 stSavoiardikex
1 stDr. Oetker Vaniljstänger
0,5 dlkaffe
Topping
0 Förp.Dr. Oetker Silver Pearls chocolate
Efter behovblandade frukt och bär i bitar

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg svart
Picture - Dr. Oetker Vaniljstänger
1

Pavlova

Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa Perfect Meringues tillsammans med vatten enligt anvisningarna på paketet.
Spritsa marängen på en bakplåtsklädd plåt, forma marängen till en rund stor" korg" med hjälp av en sked.
Droppa lite karamellfärg på marängen och dra ut färgen med hjälp av exempelvis en grillpinne till ett vackert mönster.
Grädda marängen i ugnen i cirka  1,5 timme  och låt sedan svalna (stäng av värmen och låt marängen svalna i ugnen).
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur vaniljfröna.
Vispa äggulorna med socker och fröna från en vaniljstång och tillsätt sedan mascarpone, zesten från apelsinen samt apelsinjuice, rör försiktigt samman.
När marängen är färdiga och kallnat lägger du den på en tallrik eller tårtfat .Doppa Savoiardikex snabbt i kaffe och placera kexen i hålet på marängbotten/korgen, toppa sedan med  mascarpone krämen. 


Topping

Dekorera pavlovan med Dr. Oetker Silver Pearls  och valfria bär. Här har vi använt oss utav fikon och björnbär.