COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Pina Colada-muffins

Recept på saftiga muffins med smak av ananas och toppade med underbar maräng.

omkring 8 - 10 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Pina Colada-muffins

Muffinssmet:

225 g krossad ananas
2 msk Malibu-likör
50 g smör
1,5 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 st ägg
2 st äggulor
2 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Marängtopping:

2 st äggvitor
2 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 dl kokosflingor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Häll bort spad från ananasen och blanda den med Malibu. Rör smör, vaniljsocker och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg och äggulor. Vänd försiktigt ner ananas, vetemjöl och bakpulver i smeten.

2

Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader ca 10 minuter. Sänk sedan vätmen till 160 grader.

3

Gör under tiden marängen: Vispa äggvitorna styva och tillsätt sockret blandat med vaniljsockret lite i taget. Fördela smeten på de halvgräddade muffinsen. Strö över kokosflingor och sätt tillbaks muffinsen i ugnen. Grädda klart i ytterligare 10-15 minuter, känn med sticka att muffinsen är klara. Låt svalna på galler.