COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Rulltårta med jordgubbar

Recept på en riktig sommarfavorit, som är fylld med krämig vanilj- och jordgubbsgrädde och toppad med färska och frystorkade bär.

1 rulltårta

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Rulltårta med jordgubbar

Ingredienser:

4 st ägg
1,5 dl socker
50 g mandelmjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

2 dl vispgrädde
0,5 dl socker
1 st apelsiner (rivet skal)
200 g färska jordgubbar (eller frysta)
3 msk Dr. Oetker Vaniljkräm (3 msk pulver)

Garnering:

4 dl florsocker
2 msk vatten
5 droppar citronsaft
Efter behov Dr. Oetker Frystorkade hallon
omkring 1 - 2 g färska jordgubbar

preparation

Förberedelse

1

Vispa ägg och socker till ett fast skum. Blanda de torra ingredienserna till botten och rör ned i äggsmeten. Fördela smeten över en bakpappersklädd plåt. Grädda i 225 grader i 5-8 minuter.

2

Strö socker på rent bakpapper. Stjälp upp den gräddade kakan på det sockrade bakplåtspappret. Dra försiktigt bort bakpappret som kakan gräddats på.

3

Fyllning

Vispa grädden fluffigt. Smaka av med socker och apelsinskal. Mosa bären med en mixer. Blanda bär och grädde. Blanda ner vaniljkrämpulvret tills fyllningen blir fast.

4

Bred fyllningen på den avkylda botten. Rulla ihop längs långsidan.

5

Garnering

Vispa ihop florsocker, vatten och citronsaft till en glasyr. Ringla över rullen. Strössla direkt med frystorkade hallon och garnera med jordgubbshalvor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten