Flag

Semlor

15 - 20 styck
Mellan
100 minuter
Recept på en riktig klassiker som älskas av så många! Vad kallar du den, hetvägg, fastlagsbulle eller fettisdagsbulle?
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
150 gsmör
3 dlmjölk
2 påsarDr. Oetker Torrjäst (14g)
0,5 tsksalt
1 dlsocker
1 stägg
0,5 tskDr. Oetker Hjorthornssalt
cirka 10 dlvetemjöl
1 stägg till pensling
Fyllning
cirka 1 dlmjölk och inkråm från bullarna
300 griven mandelmassa (grovt riven)
3 dlvispgrädde
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
Efter behovflorsocker

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hjorthornssalt
1

Gör så här

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll torrjästen i en degbunke och tillsätt degspadet. Rör om. Tillsätt salt, socker, ägg och hjorthornssalt. Tillsätt därefter vetemjölet lite i taget. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig och blank deg som får jäsa ca 30 minuter.

2

Ta upp degen och arbeta den på ett bakbord. Forma till släta bullar som läggs på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa ca 20 minuter.

3

Sätt ugnen på 250 grader.

4

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt de gräddade bullarna svalna innan de används till semlor.

5

Fyllning och garnering

Vispa grädden.

6

Skär ett lock av bullarna och gröp ur ett hål i mitten. Blanda inkråmet med 1 dl mjölk, mandelmassa och vaniljsocker.

7

Fyll hålen med mandelfyllningen och spritsa eller skeda grädde över. Lägg på locken igen och pudra med florsocker.