För receptet Snabb cheesecake utan gelatin
175 g | digestivekex |
50 g | smör |
1 Förp. | Dr. Oetker Base for buttercream |
400 g | färskost |
1 msk | Vaniljpasta Taylor & Colledge |
2 dl | vispgrädde |
Efter behov | färska hallon |
Efter behov | färska blåbär |
Cheesecakes delas ofta in i två kategorier varav den ena gräddas i ugn medan den andra är av typen "no-bake" som skal stå kallt och stelna. Som regel bakas den sistnämnda med gelatin. Om man av olika anledningar inte önskar använda gelatin är det här receptet perfekt. Vi har ersatt gelatin med vår "Base for Buttercream" så att du snabbt och enkelt kan baka en läcker vegetarisk cheesecake.
Smöra en springform (ø 20 cm) och lägg bakpapper i botten.
Smula kexen i en matberedare eller smula för hand i en påse. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
Lägg smulblandningen i springformen och fördelen till en jämn botten. Tryck till med exempelvis en vinkelpallett eller botten av ett glas.
Sätt springformen i kylen och lått botten sätta sig.
Häll innehållet i påsen med Base for Buttercream i en skål eller bunke. Tillsätt kyld färskost og vaniljpasta, och vispa med en elvisp i 4 minuter.
Häll grädden i en annan bunke och vispa luftigt. Vänd ned grädden i ostsmeten. Häll allting över kexbotten och jämna till. Låt cheesecaken sätta sig i kylskåpet i minst 1 timma.
Dekorera kakan generöst med färska blåbär och hallon. Toppa eventuellt med några färska myntablad.
Ha på halvparten av ostefyllet, så et lag med friske bær før resten av ostefyllet helles over. Da får man en fin overraskelse når man skjærer ut et kakestykke. Bruk gjerne andre friske bær etter ønske.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: