Viktig information: 

Dr. Oetker återkallar produkterna "Choco Roses and Leaves" och  "Pink roses and leaves"

Läs mer

Snabb cheesecake utan gelatin

En enkel "no-bake" cheesecake med vaniljsmak. Dekorera med färska hallon och blåbär.

cirka 10 - 12 portioner

Lyckas lätt 25 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Snabb cheesecake utan gelatin

Kexbotten:

175 g digestivekex
50 g smör

Vaniljfyllning:

1 Förp. Dr. Oetker Base for buttercream
400 g färskost
1 msk Vaniljpasta Taylor & Colledge
2 dl vispgrädde

Dekoration:

Efter behov färska hallon
Efter behov färska blåbär

preparation

Förberedelse

Om receptet

Cheesecakes delas ofta in i två kategorier varav den ena gräddas i ugn medan den andra är av typen "no-bake" som skal stå kallt och stelna. Som regel bakas den sistnämnda med gelatin. Om man av olika anledningar inte önskar använda gelatin är det här receptet perfekt. Vi har ersatt gelatin med vår "Base for Buttercream" så att du snabbt och enkelt kan baka en läcker vegetarisk cheesecake.

1

Kexbotten

Smöra en springform (ø 20 cm) och lägg bakpapper i botten.

Smula kexen i en matberedare eller smula för hand i en påse. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. 

Lägg smulblandningen i springformen och fördelen till en jämn botten. Tryck till med exempelvis en vinkelpallett eller botten av ett glas.

Sätt springformen i kylen och lått botten sätta sig.

2

Vaniljfyllning

Häll innehållet  i påsen med Base for Buttercream i en skål eller bunke. Tillsätt kyld färskost og vaniljpasta, och vispa med en elvisp i 4 minuter.

Häll grädden i en annan bunke och vispa luftigt. Vänd ned grädden i ostsmeten. Häll allting över  kexbotten och jämna till. Låt cheesecaken sätta sig i kylskåpet i minst 1 timma.

3

Dekoration

Dekorera kakan generöst med färska blåbär och hallon.  Toppa eventuellt med några färska myntablad.

Ha på halvparten av ostefyllet, så et lag med friske bær før resten av ostefyllet helles over. Da får man en fin overraskelse når man skjærer ut et kakestykke. Bruk gjerne andre friske bær etter ønske.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: