Vaniljknutar

Recept på saftiga vetebullar med len bakstabil vaniljkräm.

cirka 30 - 40 styck

Lite träning krävs 140 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljknutar

Ingredienser:

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 krm salt
1 tsk kardemumma
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
12 - 13 dl vetemjöl

Fyllning:

125 g smör
1 dl strösocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk kardemumma

Vaniljkräm:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dl mjölk

preparation

Förberedelse

1

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt och häll över jästen så att den löses. Arbeta ner övriga ingredienser, mjölet lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 50 min.

2

Blanda ihop fyllningen och låt den stå framme. Vispa vaniljkrämen enligt förpackning. Ställ i kylskåp.

3

Ta upp degen på mjölat bord, dela i 2 delar. Kavla 2 rektanglar, ca 40 x 20 cm. Bred fyllning på varje deg. Vik på mitten. Skär ca 1 cm breda strimlor av deglängderna.´Tvinna strimlorna och forma bullar. Lägg i formar på en plåt.

4

Gör en grop i varje bulle och klicka i vaniljkräm. Vaniljkrämen är väldigt fast (för att inte rinna ut under gräddning), använd 2 matskedar så går det lättare. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

5

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Pensla bullarna med ägg, grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna och pudra över florsocker.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: