COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Vaniljknutar

Recept på saftiga vetebullar med len bakstabil vaniljkräm.

omkring 30 - 40 styck

Lite träning krävs 140 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Vaniljknutar

Ingredienser:

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 krm salt
1 tsk kardemumma
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
12 - 13 dl vetemjöl

Fyllning:

125 g smör
1 dl strösocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk kardemumma

Vaniljkräm:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dl mjölk

preparation

Förberedelse

1

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt och häll över jästen så att den löses. Arbeta ner övriga ingredienser, mjölet lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 50 min.

2

Blanda ihop fyllningen och låt den stå framme. Vispa vaniljkrämen enligt förpackning. Ställ i kylskåp.

3

Ta upp degen på mjölat bord, dela i 2 delar. Kavla 2 rektanglar, ca 40 x 20 cm. Bred fyllning på varje deg. Vik på mitten. Skär ca 1 cm breda strimlor av deglängderna.´Tvinna strimlorna och forma bullar. Lägg i formar på en plåt.

4

Gör en grop i varje bulle och klicka i vaniljkräm. Vaniljkrämen är väldigt fast (för att inte rinna ut under gräddning), använd 2 matskedar så går det lättare. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

5

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Pensla bullarna med ägg, grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna och pudra över florsocker.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten