
Chokladrutor
cirka 30 styck
Enkelt
60 minuter
Recept på en chokladig brownie med krämig glasyr.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
150 g
smör
2 st
ägg
2 dl
strösocker
4,5 dl
vetemjöl
3 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
3 tsk
2 msk
kakao
1,5 dl
mjölk
Topping
100 g
smör rumstempererat
4 dl
florsocker
2 msk
kakao
2 tsk
cirka 2 - 3 msk
Dekoration jordgubbssmak
Efter behov
Dr Oetker valfritt strössel
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader.
2
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret
3
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.
4
Rör ihop smör, socker, kakao och vaniljsocker. Låt kakan svalna. Bred på glasyren och strö på generöst med Dr Oetker jorgubbskulor och ev. mer valfritt strössel! Skär i rutor.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Fotbollskaka med choklad![]()

40 MinEnkelt
Fotbollskaka med choklad
40 MinEnkelt
Fotbollskaka med choklad
Engelsk systerkaka![]()

100 MinEnkelt
Engelsk systerkaka
100 MinEnkelt
Engelsk systerkaka
Chokladrutor med mintglasyr![]()

80 MinEnkelt
Chokladrutor med mintglasyr
80 MinEnkelt
Chokladrutor med mintglasyr
Blåbärsambrosia![]()

60 MinEnkelt
Blåbärsambrosia
60 MinEnkelt
Blåbärsambrosia
Chokladkaka med Chocosauce![]()

40 MinEnkelt
Chokladkaka med Chocosauce
40 MinEnkelt
Chokladkaka med Chocosauce
Citron- och jordgubbskaka![]()

90 MinEnkelt
Citron- och jordgubbskaka
90 MinEnkelt
Citron- och jordgubbskaka
Vaniljsockerkaka med glasyr![]()

60 MinEnkelt
Vaniljsockerkaka med glasyr
60 MinEnkelt
Vaniljsockerkaka med glasyr