Flag

Aperol Spritz cheesecake

8 - 10 bitar
Mellan
300 minuter
Vem uppskattar inte en läskande Aperol Spritz en varm sommardag? Tänk om du kunde med förvandla din favoritdrink till en läcker dessert? En Caketail?
Ta desserten till nästa nivå med en läcker "caketail", en cocktail förklädd som tårta, ett måste till din nästa trädgårdsfest, oavsett om det är en grillfest, tjejkväll eller kanske ett bröllop för Aperol-fantaster.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Cheesecakebotten
100 gsmält smör
100 gDr. Oetker Apelsinskal
200 gdigestivekex
Cheesecakecreme med Aperol
4 stDr. Oetker Gelatinblad
0,5 dlAperol
1 dlProsecco
100 gflorsocker
200 gfärskost naturel
2,5 dlvispgrädde
Efter behovDr. Oetker gelfärger gul
Efter behovDr. Oetker gelfärger röd
Aperol Spritz gelé
4 stDr. Oetker Gelatinblad
1 dlAperol
1 dlProsecco

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Apelsinskal
Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker gelfärger gul
Picture - Dr. Oetker gelfärger röd
Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
1

Cheesecakebotten

Smält smöret på låg värme.

Lägg undan ca 25 g kanderat apelsinskal till dekoration.

Mixa digestivekexen fint i en matberedare. Lägg undan några matskedar kexsmulor till dekoration. Tillsätt resten av apelsinskalen till kexen i matberedaren och fortsätt mixa lite till. 

Tillsätt det smälta smöret och blanda väl samman. 

Spänn fast bakplåtspapper i botten av en springform (ø 20 cm), lägg därefter tårtplast runt formens innerkant. Fördela kexmassan jämnt i botten av formen och tryck till med fingrarna eller botten av ett glas.  Ställ botten i frysen medan du förbereder Aperol-cremen.

2

Cheesecakecreme med Aperol

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten  i ca. 10 minuter. 

Koka lite lätt upp Aperol och prosseco i en kastrull. Var uppmärksam på att ju mer värme den får desto mer alkohol försvinner från kakan. 

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i din varma Aperol Spritz.

Rör samman färskost och florsocker i en skål. I en annan skål vispar du vispgrädden lätt.

Rör ner den något avsvalnade Aperol Spritzen i färskosten. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i ostsmeten tillsammans med några droppar röd gelfärg och några droppar gul gelfärg för att få en orange smet. Bred ut hälften av färskostkrämen på den kylda kexbotten. Jämna till ytan med hjälp av en vinkelpalett. Ställ formen i frysen ytterligare ca 10 minuter. 

Blanda i dubbelt så mycket röd och gul gelfärg i den andra hälften av ostsmeten för att göra den mer orange än första lagret. Bred denna ostsmet på toppen av det första lagret. Var noga med att jämna till även detta lager med vinkelpaletten så att du får ett jämnt underlag till gelén.

Ställ formen i frysen igen i ca 20 minuter alternativt en timme i kylskåp.

3

Aperol Spritz-gelé

Blöttlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 minuter. 

Häll Aperol och prosseco i en kastrull och värm upp. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i gelén. Låt gelén svalna tills den är fingervarm. 

Ta ut kakan ur frysen. Häll den avsvalnade gelén över kakan försiktigt genom att hälla en tunn stråle ner över en matsked. Sätt tillbaka kakan i frysen i cirka 10 min eller i kylskåp i 3-4 timmar, innan servering.

4

Dekoration

Dekorera kakan med en halvcirkel av digestivesmulor och kanderat apelsinskal. Dekorera eventuellt med ett par blad mynta eller citronmeliss. 


Tips

Kakan kan med fördel förberedas dagen innan den ska ätas, förvara den i kylskåpet och dekorera den strax innan servering.