Ta desserten till nästa nivå med en läcker "caketail", en cocktail förklädd som tårta, ett måste till din nästa trädgårdsfest, oavsett om det är en grillfest, tjejkväll eller kanske ett bröllop för Aperol-fantaster.
För receptet Aperol Spritz cheesecake
100 g | smält smör |
100 g | Dr. Oetker Apelsinskal |
200 g | digestivekex |
4 st | Gelatinblad |
0,5 dl | Aperol |
1 dl | Prosecco |
100 g | florsocker |
200 g | färskost naturel |
2,5 dl | vispgrädde |
Efter behov | Dr. Oetker gelfärger gul |
Efter behov | Dr. Oetker gelfärger röd |
4 st | Gelatinblad |
1 dl | Aperol |
1 dl | Prosecco |
Smält smöret på låg värme.
Lägg undan ca 25 g kanderat apelsinskal till dekoration.
Mixa digestivekexen fint i en matberedare. Lägg undan några matskedar kexsmulor till dekoration. Tillsätt resten av apelsinskalen till kexen i matberedaren och fortsätt mixa lite till.
Tillsätt det smälta smöret och blanda väl samman.
Spänn fast bakplåtspapper i botten av en springform (ø 20 cm), lägg därefter tårtplast runt formens innerkant. Fördela kexmassan jämnt i botten av formen och tryck till med fingrarna eller botten av ett glas. Ställ botten i frysen medan du förbereder Aperol-cremen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 10 minuter.
Koka lite lätt upp Aperol och prosseco i en kastrull. Var uppmärksam på att ju mer värme den får desto mer alkohol försvinner från kakan.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i din varma Aperol Spritz.
Rör samman färskost och florsocker i en skål. I en annan skål vispar du vispgrädden lätt.
Rör ner den något avsvalnade Aperol Spritzen i färskosten. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i ostsmeten tillsammans med några droppar röd gelfärg och några droppar gul gelfärg för att få en orange smet. Bred ut hälften av färskostkrämen på den kylda kexbotten. Jämna till ytan med hjälp av en vinkelpalett. Ställ formen i frysen ytterligare ca 10 minuter.
Blanda i dubbelt så mycket röd och gul gelfärg i den andra hälften av ostsmeten för att göra den mer orange än första lagret. Bred denna ostsmet på toppen av det första lagret. Var noga med att jämna till även detta lager med vinkelpaletten så att du får ett jämnt underlag till gelén.
Ställ formen i frysen igen i ca 20 minuter alternativt en timme i kylskåp.
Blöttlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 minuter.
Häll Aperol och prosseco i en kastrull och värm upp. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i gelén. Låt gelén svalna tills den är fingervarm.
Ta ut kakan ur frysen. Häll den avsvalnade gelén över kakan försiktigt genom att hälla en tunn stråle ner över en matsked. Sätt tillbaka kakan i frysen i cirka 10 min eller i kylskåp i 3-4 timmar, innan servering.
Dekorera kakan med en halvcirkel av digestivesmulor och kanderat apelsinskal. Dekorera eventuellt med ett par blad mynta eller citronmeliss.
Kakan kan med fördel förberedas dagen innan den ska ätas, förvara den i kylskåpet och dekorera den strax innan servering.
Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR. Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.
Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.
Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.
Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA.
Aktivera
Inaktivera
Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: