Camillas Påsktårta

Camilla Hamid har tagit fram denna söta påsktårta åt oss i form av en påskhare. Fylld med smarrig hallonmousse och vaniljkräm

1 tårta

Lite träning krävs 160 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Camillas Påsktårta

Tårtbotten:

5 st ägg Utgå från 5 st ägg. Kommer även behöva vetemjöl, strösocker och bakpulver.

Hallonmousse:

225 g frysta hallon
2 msk vatten
0,5 påsar Dr. Oetker Vegegel
1 dl socker
3 dl vispgrädde

Vaniljkräm:

2,5 dl mjölk
0,5 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl majsstärkelse
50 g smör

Frosting:

400 g färskost
2 dl vispgrädde
2 dl florsocker

Dekoration:

100 g kokosflingor
2 st Dr. Oetker Sugar eyes
cirka 1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
Efter behov Dr. Oetker Gelfärger rosa

preparation

Förberedelse

1

Tårtbotten

Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 5 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg.
Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 2 tsk bakpulver till glaset med vetemjöl. 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. 
Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45-60 minuter.
Låt tårtbotten svalna helt och hållet innan du delar och fyller den.

2

Hallonmousse

Koka upp frysta bär och vatten i en kastrull tills bären löst upp sig helt. Sila hallonmoset för att få bort kärnorna. Koka upp igen tillsammans med vegegel och strösocker. Låt koka under omrörning, ca 3-4 minuter.
Häll över i en skål och låt svalna och tjockna till sig i rumstemperatur. Det ska bli som en tjock men mjuk puré. Ha koll hela tiden, för när det svalnat för länge blir purén hård.
Vispa upp grädden, men inte för hårt, du behöver marginal för att kunna vispa ner bärmoset utan att det skär sig. Tillsätt bärmoset och vispa lite till. Låt moussen stå i kylskåpet minst 1 h innan du fyller din tårta med den.

3

Vaniljkräm

Koka upp mjölken i en kastrull. I en bunke vispar du ihop resten av ingredienserna till vaniljkrämen, förutom smöret, till en jämn smet för hand.
Häll ner äggblandningen i kastrullen samtidigt som du vispar hela tiden. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt sjuda på låg värme under konstant omrörning tills krämen har tjocknat.
Ta bort kastrullen från plattan, rör ner smöret och häll sedan upp vaniljkrämen i en skål, plasta in och låt svalna i rumstemperatur.

4

Frosting och dekoration

Vispa ihop färskost och vispgrädde tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott.
Dela din avsvalnade tårtbotten i tre lika delar. Fyll den med hallonmousse och vaniljkräm. Täck sedan hela tårtan med frosting och kokosflingor.
Gör öron, kinder och nos med hjälp av vit sockermassa. Färga in en liten del av sockermassan med hjälp av rosa gelfärg. Detta används till "innerörat" och nosen på haren. 
Dekorera med hjälp av sockerögon. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på ”Samtycker”. Ditt samtycke omfattar också uttryckligen en möjlig dataöverföring till USA i hänsyn till artikel 49 i GDPR.  Se vår integritetspolicy för mer detaljerad information. Där kan du även läsa mer om dataöverföring till teknikleverantörer och partners i USA. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Vi använder också tekniktjänster som skulle kunna processa din data i USA. I så fall, föreligger en potentiell risk att amerikansk säkerhetstjänst kan få tillgång till din data - storskaligt och utan förvarning, och att du då inte kommer att kunna vidta effektiva rättsliga åtgärder mot det i USA. 

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: