COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladrutor

Recept på en chokladig brownie med krämig glasyr.

omkring 30 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladrutor

Ingredienser:

150 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk Dr. Oetker Bakpulver
3 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl mjölk

Topping:

100 g smör rumstempererat
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
omkring 2 - 3 msk Dekoration jordgubbssmak
Efter behov Dr Oetker valfritt strössel

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader.

2

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet växelvis med mjölken. Tillsätt det smälta smöret

3

Lägg bakplåtspapper i en form, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.

4

Rör ihop smör, socker, kakao och vaniljsocker. Låt kakan svalna. Bred på glasyren och strö på generöst med Dr Oetker jorgubbskulor och ev. mer valfritt strössel! Skär i rutor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten