COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Citron- och mandelbiscotti

I detta receptet har vi smaksatt dessa knapriga och goda skorpor, med sitt urpsrung från Italien, med citron, mandel och choklad.

omkring 40 - 50 styck

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Citron- och mandelbiscotti

Ingredienser:

100 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
100 g Mandelspån rostade (2 påsar)
omkring 3 - 5 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom
1,5 tsk Dr. Oetker Citronarom
100 g blockchoklad (hackad)

Dekoration:

1 st ägg
50 g Mandelsplitter (1 påse)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Vispa smör och socker poröst, knäck i äggen ett och ett. Tillsätt alla resterande ingredienser och blanda om.

3

Dela degen i tre delar på lätt mjölat bord, forma till platta längder och lägg på smörad plåt.

4

Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelsplitter. Grädda i 180 grader ca 25 min. Ta ut och skiva längderna i ca 1 cm tjocka skivor.

5

Sänk temperaturen till 100 grader och torka biscottin i ca 40 minuter.