COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Citronrutor

Recept på mjuk kaka med fräsch syrlighet och ljuv smak av vanilj.   Foto: Simona Muntean

omkring 16 bitar

Lyckas lätt 50 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Citronrutor

Ingredienser bas:

3,25 dl vetemjöl
1,25 dl florsocker
115 g smör

Citronfyllning:

3,75 dl strösocker
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
1 dl vetemjöl
4 st ägg
1 msk citronskal
1,5 st citroner saft från
Efter behov florsocker att sikta över

preparation

Förberedelse

1

Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan. Placera vetemjölet, florsocker och salt i en stor skål och blanda väl.

2

Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i 20 minuter.

3

Vispa strösockret, vetemjöl, ägg, citronskal och citronsaft tillsammans i en stor skål.

4

Häll fyllningen över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil/ har stelnat.

5

Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker innan servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten