Frosting och Icing till Cupcakes

Recept och tips på lite olika frosting och icing som passer bra till både cupcakes, tårta eller varför inte piffa till en chokladkaka.

omkring 12 cupcakes

Lyckas lätt 20 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Frosting och Icing till Cupcakes

Chokladfrosting, ingredienser:

5 dl florsocker
3 msk kakao
75 g smör
2 msk mjölk

Frosting med creamcheese, ingredienser:

5 dl florsocker
50 g smör
250 g färskost ex philadelphiaost
1 tsk Dr. Oetker Citronarom
1 - 3 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg gul , eller valfri färg, eventuellt

Vaniljfrosting, ingredienser:

4 dl florsocker
0,5 - 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom
75 g smör
omkring 2 msk mjölk
1 - 3 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg röd , eller valfri färg, eventuellt

Royal icing, ingredienser:

4 st äggvitor
2 tsk citronsaft
5,5 dl florsocker
1 - 3 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg blå , eller valfri färg, eventuellt

preparation

Förberedelse

Att dekorera cupcakes….

Frosting är en mjuk och krämig glasyr som smakar fantastiskt på cupcakes. Smaken är ofta lite sötsyrlig med färskost i smeten. Cupcakes med frosting bör alltid förvaras i kylskåp. Ta dock ut kakorna ur kylen några minuter innan servering, så frostingen blir mjuk och läcker.

En kristyr eller Icing är en smidig sockermassa baserad på äggvita. Äggvitan ger en blank och skinande yta. Om man ska använda dekorationsströssel eller figurer på en cupcake med kristyr bör man dekorera den så snart man haft på kristyren eftersom den stelnar snabbt.

En glasyr görs av florsocker och vätska, såsom vatten, kaffe, saft eller pressad citrusfrukt. Glasyren stelnar inte lika mycket som kristyren. Nedanstående recept räcker till ca 12 cupcakes, beroende på hur tjockt lager man vill ha på sina bakverk. Använd spritspåse eller kniv när du dekorerar dina cupcakes.

Lycka Till!

Chokladfrosting, gör så här

Blanda florsocker, kakao och smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölken. Vispa på hög hastighet tills cremen är fluffig, ca 5 minuter.

Frosting med creamcheese, gör så här

Vispa florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost, citronarom och ev. hushållsfärg. Vispa tills cremen är fluffig, ca 5 minuter.

Vaniljfrosting, gör så här

Blanda vaniljarom och florsocker. Smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölken lite i taget. Vispa på hög hastighet 5 minuter.

Royal icing, gör så här

Vispa ihop äggvitor och citronsaft. Tillsätt ev hushållsfärg och florsocker. Rör samman till en slät smet. Denna icing bör användas strax efter att den gjorts, annars bör den förvaras i lufttät behållare. Glasyren blir hård om den utsätts för luft.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: