COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Glutenfri Smoothiekaka

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Glutenfri Smoothiekaka

Botten:

200 g dadlar urkärnade
100 g mandelmjöl
1 tsk apelsinskal rivet
1 - 2 msk vatten

Fyllning:

4 st Gelatinblad
500 g jordgubbar
2 st bananer
400 g kvarg
0,5 - 1 st Vaniljstänger
0,5 dl citronsaft

Dekoration:

omkring 1 - 2 dl blandade bär, t. ex blåbär, hallon och jordgubbar

preparation

Förberedelse

1

Botten

Lägg de urkärnade dadlarna i en matberedare eller mixer. Tillsätt mandelmjöl, apelsinskal och vatten. Mixa till en slät massa. Lägg bakplåtspapper i botten av en springform ca 22 cm. Pressa ut mandeldegen jämnt i botten på formen. 

2

Fyllning

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
 
Mixa jordgubbar och bananer slätt och blanda i kvargen. Smaka av med frön från vaniljstången. Koka upp citronsaften i en kastrull och smält ner de urkramade gelatinbladen. Häll ner gelatinet i smoothien och blanda väl. 

3

Häll fyllningen i formen. Låt svalna i kylskåp minst 4 timmar. Dekorera med bär.

Recept på en fräsch och somrig kaka fri från gluten och tillsatt socker.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 30 Minuter