COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Klassisk sockerkaka med kanderat apelsinskal

Klassiskt recept, saftig hembakt sockerkaka som här fått ett tjockt täcke av kristyr och kanderat apelsinskal.

omkring 8 - 10 bitar

Lyckas lätt 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Klassisk sockerkaka med kanderat apelsinskal

Kaka:

200 g mjukt smör
2,5 dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,5 st apelsiner rivet skal och saft
0,5 dl mjölk

Dekoration:

Efter behov Kristyr vit
omkring 2 - 3 msk Dr. Oetker Apelsinskal

preparation

Förberedelse

OBS: Du behöver även smör och ströbröd till formen.

Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 1/2 liter.

Rör smör och socker poröst, rör ner äggen, ett i taget och bland noga.

Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och tillsätt i smeten, lite i taget. Blanda noga till en slät smet. Tillsätt finrivet apelsinskal, pressad saft och mjölk, blanda.

Skeda ner smeten i den väl smorda och bröade formen. Grädda kakan långt ner i ugnen, ca 50-55 minuter tills kakan är genomgräddad.

Stjälp upp kakan på ett fat och låt den svalna med formen över sig.

Dekorera med kristyr och kanderat apelsinskal.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten