COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Marshmallowgranar

Recept på hemmagjorda marshmallows i form av söta julgranar. Förvånansvärt lätta att göra.

omkring 50 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Marshmallowgranar

Marshmallows:

7 st Gelatinblad
3 st äggvitor
2 msk florsocker
2,25 dl strösocker
2 msk Dr. Oetker flytande glykos
0,5 dl vatten + 1/2 dl vatten till blötläggning av gelatin
2 dl florsocker
1 dl potatismjöl
Efter behov Dr. Oetker Gelfärger gul och blå
1 msk Guldpärlor eller annat dekorationsströssel

preparation

Förberedelse

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att svälla. Vispa äggvitorna och florsocker till hårt skum. Tillsätt blå och gul gelfärg för att färga smeten grön.

2

Mät upp strösocker, glukossirap och vatten i kastrull. Rör om och låt det koka upp till blandningen är 100 grader. Använda en termometer för att få rätt temperatur.

3

Fortsätt att värma upp till 127 grader, ta det från värmen och tillsätt äggblandningen. Vispa kraftigt.

4

Värm ½ dl vatten i exempelvis ett dricksglas. Pressa ur de blötlagda gelatinbladen och låt de lösas i det uppvärmda vattnet.

5

Vispa ner gelatinblandningen och fortsätt vispa tills smeten är jämn och blank och börjar svalna.

6

Blanda florsocker och potatismjöl häll i en bakplåtspappersklädd plåt. Häll marshmallowsmassan i en spritspåse och spritsa genast ut granar. Dekorera genast, massan stelnar snabbt.

7

Låt marshmallowsgranarna svalna till rumstemperatur. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten