Flag

Marshmallows med strössel

cirka 30 styck
Mellan
180 minuter
Recept på små söta marshmallowsklubbor. Slå in dem i cellofan och ge bort dem i present.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
5 stDr. Oetker Gelatinblad
250 gströsocker
0,75 dlvatten
110 gDr. Oetker flytande glykos
140 gäggvitor
15 gsocker
0,5 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
150 - 200 gflorsocker
200 gmörk chokad
cirka 4 - 6 mskNonpareille eller annan dekorationsströssel från Dr. Oetker + ca 30 st glasspinnar som du köper i hobbyaffärer

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker flytande glykos
Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
1

Lägg gelatinbladen i blöt i ½ liter kallt vatten i 30 min. Häll 250 g socker, glykos och vatten i en liten kastrull och koka långsamt upp under omrörnig. Koka sockerblandningen på svag värme tills sockret är upplöst. Öka därefter värmen och koka tills blandingen når 117 grader. Samtidigt som blandningen kokar, vispa snabbt och lätt samman 15 g socker och äggvitorna.

2

Ta kastrullen av värmen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör snabbt ner dessa i den varma sockerblandningen.

3

VIKTIGT: Häll direkt den varma sockerblandningen i en tunn stråle direkt ned i äggvitorna, samtidigt som du fortsätter att vispa. Sätt elvispen på högsta effekt, och vispa skummet länge- tills den liknar tuggummi i konsistensen. Tillsätt vaniljpasta i skummet, och blanda väl. Tillsätt gärna Dr. Oetker hushållsfärg efter önskemål om du vill ha färgad marshmallows.

4

Häll därefter skummet i en engångsspritspåse med en stor, rund 18 mm tyll. Häll lite florsocker på en flat tallrik. Spritsa ut skummet i långa "korvar". Rulla korvarna försiktigt i florsockret och låt dem "torka" i rumstemperatur i minst 2 timmar. Klipp dem därefter i passande bitar med en ren sax. Vänd dem ytterligare i florsocker, så alla sidor är täckta.

5

Smält chokladen i vattenbad eller micro. Stick en glasspinne i varje marshmallow. Doppa marshmallowsen i den smälta chokladen och strö över lite dekorationsströssel innan chokladen hinner stelna. Förvara klubborna i en lufttät burk.