Flag

Påsktårta med smak av passionsfrukt

cirka 12 - 16 bitar
Enkelt
60 minuter
Recept på en fantastisk god cheesecake med smak av passionsfrukt som vi tagit fram i samarbete med Arla.
Den perfekta påsktårtan som både är otroligt god, men också lätt att tillaga. Då den behöver stå i frysen i minst 5 timmar kan den med fördel förberedas dagen innan den ska serveras. Ta fram tårtan någon timme innan den ska avnjutas. Detta är ett recept som vi tagit fram i samarbete med Arla.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
125 gsmör
300 gdigestivekex
Fyllning
1 Förp.Dr. Oetker Vaniljkräm
5 dlmjölk
3 stäggvita
3 stPassionsfrukter
1 stcitroner
4 dlvispgrädde
1 dlvispgrädde
250 gfärskost naturell
1 dlströsocker
2 Förp.Dr. Oetker gelfärger gul
Garnering
1 Förp.Dr. Oetker Sugar Fondant White
1 Förp.Dr. Oetker gelfärger grön

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm
Picture - Dr. Oetker gelfärger gul
Picture - Dr. Oetker Sugar Fondant White
Picture - Dr. Oetker gelfärger grön

Botten

Börja med att smälta smöret. 
Smula ner kakorna i en mixerbunke. Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop. 
Tryck ut smulorna i en springform (24-26 cm), klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Pressa gärna ner smulorna i formen med hjälp av botten av ett glas eller liknande.

1

Fyllning

Vispa ihop vaniljkrämen med mjölk till en slät kräm. 
Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. 
Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur köttet och kärnorna och vänd ner i vaniljkrämen. 
Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet på citronen. Dela citronen och pressa ur ca 1 msk citronsaft och blanda ner tillsammans med vaniljkrämen. 
Vispa 4 dl vispgrädde fluffig men ganska lös. Blanda ner grädde, färskost, strösocker och 1 dl ovispad vispgrädde i skålen med vaniljkräm. 
Tillsätt den gula gelfärgen. 
Vänd sist försiktigt ner de vispade äggvitorna. 
Bred ut fyllningen ovanpå kexbotten. Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar. Tina tårtan ca 1,5 timme i rumstemperatur innan den ska serveras.

2

Garnering innan servering

Kavla ut sockermassan tunt. Använd springformen som mall och skär ut en rund form som är lika stor som tårtan. Lägg locket av sockermassa ovanpå din cheesecake. 
Ta lite av sockermassan som blev över och färga in med grön gelfärg. Ta så många droppar du tycker behövs för att det ska bli en fin nyans. Sedan formar du små blad av sockermassan och dekorerar på tårtan tillsammans med valfria dekorationsprodukter från Dr. Oetkers sortiment.