Prinsessemlor

Det här receptet är en blandning av semla och prinsessbakelse. Börja med att göra grunden till semlan, tex med det här goda receptet på semlor utan tillsatt socker: http://www.oetker.se/se-sv/rezepte/r/haelsosamma-semlor.html

3 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Prinsessemlor

Marsipanöverdrag:

40 g smör
2,5 dl mandelmjöl
2,5 msk sötströ
0,75 msk fiberhusk
1,5 krm Dr. Oetker Hushållsfärg grön

Mandelmassa:

1 st äggvita
0,75 dl mandelmjöl
0,5 msk sötströ
1 - 2 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom För dosering, häll färgen i locket eller använd pipett
0,5 krm Vaniljtwister vanilj från

Fyllning:

1,5 dl vispgrädde
2 msk hallonsylt gärna utan tillsatt socker/chiasylt

preparation

Förberedelse

1

Marsipanöverdrag

Blanda ingredienserna till marsipanöverdraget, låt stå kallt i några minuter. Lägg därefter degen mellan två bitar bakplåtspapper och kavla ut, ta bort det översta pappret. Gör tre rundlar av två olika storlekar (totalt sex stycken). De ska passa på locket respektive på den undre delen av semmelbullen. Storleken beror givetvis på storleken på semmelbullarna. Generellt kan man säga att den stora rundeln ska vara 4-5 cm större i diameter än vad botten är. Detta för att den ska räcka upp på semmelbullens kant. Den lilla rundeln ska vara någon cm större än diametern för locket, då locket är böjt. Använd en mindre skål att trycka på marsipanen, och ett dl-mått till den lilla. Tänk på att marsipanöverdraget är skörare än ett ”vanligt” köpt, så det kan spricka. Ta ut en rundel i taget, samt lossa den med en kniv från bakplåtspappret. Bred vispad grädde på semmelbullens kant och på locket innan marsipanen försiktigt förs på, annars fastnar inte marsipanen. Tag även hjälp av bakplåtspapperet som marsipanen ligger på för att föra upp kanterna (förhindrar att den spricker). Vid sprickor, går det lätt att med fingrarna släta över detta och binda ihop marsipanen igen. Vissa delar av marsipanen kan dessutom behövas tas bort, då det blir mer marsipan än vad som behövs till ytan på bullen (men det känner man efter själv vid arbetets gång)

2

Mandelmassa

Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av semlorna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela en klick sylt i bottnen på varje grop och toppa generöst med mandelmassa. Toppa/spritsa med vispad grädde. Sätt på locket och pudra gärna med florsötning.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: