COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Prinsessemlor

Det här receptet är en blandning av semla och prinsessbakelse. Börja med att göra grunden till semlan, tex med det här goda receptet på semlor utan tillsatt socker: http://www.oetker.se/se-sv/rezepte/r/haelsosamma-semlor.html

3 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Prinsessemlor

Marsipanöverdrag:

40 g smör
2,5 dl mandelmjöl
2,5 msk sötströ
0,75 msk fiberhusk
1,5 krm Dr. Oetker Hushållsfärg grön

Mandelmassa:

1 st äggvita
0,75 dl mandelmjöl
0,5 msk sötströ
1 - 2 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom För dosering, häll färgen i locket eller använd pipett
0,5 krm Vaniljtwister vanilj från

Fyllning:

1,5 dl vispgrädde
2 msk hallonsylt gärna utan tillsatt socker/chiasylt

preparation

Förberedelse

1

Marsipanöverdrag

Blanda ingredienserna till marsipanöverdraget, låt stå kallt i några minuter. Lägg därefter degen mellan två bitar bakplåtspapper och kavla ut, ta bort det översta pappret. Gör tre rundlar av två olika storlekar (totalt sex stycken). De ska passa på locket respektive på den undre delen av semmelbullen. Storleken beror givetvis på storleken på semmelbullarna. Generellt kan man säga att den stora rundeln ska vara 4-5 cm större i diameter än vad botten är. Detta för att den ska räcka upp på semmelbullens kant. Den lilla rundeln ska vara någon cm större än diametern för locket, då locket är böjt. Använd en mindre skål att trycka på marsipanen, och ett dl-mått till den lilla. Tänk på att marsipanöverdraget är skörare än ett ”vanligt” köpt, så det kan spricka. Ta ut en rundel i taget, samt lossa den med en kniv från bakplåtspappret. Bred vispad grädde på semmelbullens kant och på locket innan marsipanen försiktigt förs på, annars fastnar inte marsipanen. Tag även hjälp av bakplåtspapperet som marsipanen ligger på för att föra upp kanterna (förhindrar att den spricker). Vid sprickor, går det lätt att med fingrarna släta över detta och binda ihop marsipanen igen. Vissa delar av marsipanen kan dessutom behövas tas bort, då det blir mer marsipan än vad som behövs till ytan på bullen (men det känner man efter själv vid arbetets gång)

2

Mandelmassa

Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av semlorna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela en klick sylt i bottnen på varje grop och toppa generöst med mandelmassa. Toppa/spritsa med vispad grädde. Sätt på locket och pudra gärna med florsötning.